Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4397636
Laatste artikelen
Raad voor de Journalistiek niet onafhankelijk : Kompanen van "X" veroordeeld door Vrederechter.
Rillaar : Verborgen nalatig gebrek bij dumpverkoop woning bloot gelegd-Update1
Kiesplicht en de politieke keuze van Morsum Magnificat.
Rillaar : Kroniek van een wellicht tot het slopen bestemd pand-MM-280-04
Tielt-Winge : Fietscafé Sint-Anneke verstoort weer nachtrust van buren.
Politierechter te Dendermonde maniakaal voor beoordeling druggebruikers.
02 juni 2018
Politie-inspecteur die getuigde nodigt advocaat uit om in bocht rechtdoor te rijden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.248.300
Dendermonde / Rillaar 02 juni 2018.

Omdat de zaak van R.D. -een vooraanstaand activist van Anonymous- ons interesseert, waren we op woensdag 30 mei 2018 met het openbaar vervoer naar Dendermonde afgezakt voor de "kleine" zitting van de Politierechtbank voorgezeten door de beruchte Politierechter Peter D'Hondt, zoon van gewezen CD&V politica Paula D'Hondt. Aanwezigen die blijkbaar al jaren voor de zittingen vaste klant zijn en Peter D'Hondt in zijn doen en laten tijdens de zittingen kunnen beoordelen, zeggen dat de woensdag zittingen kort en bondig worden afgehaspeld en niet langer dan twee uur in beslag nemen, het bleek alvast te kloppen voor de zitting van 30 mei 2018. De door het Parket gedaagde R.D. daagde niet op en werd bij verstek veroordeeld. 

Geen foto's.

Herhaalde vragen van Morsum Magnificat via de griffie en ter plaatse aan Rechter D'Hondt om vóór het begin van de zitting een sfeerfoto te mogen maken, draaiden op een sisser uit. Rechter D'Hondt verwijst naar één of ander protocol dat ze met de pers zouden hebben. Aandringen heeft bij zo'n éénzijdig en strak afgelijnde visie van Rechter D'Hondt geen enkele zin, iedereen die in "zijn" rechtbank verschijnt moet op de knieën of zich gedragen als een lammetje en de zienswijze van de Rechter ondergaan, zelfs advocaten blijken dat te weten, zij lopen, zoals wij hebben kunnen waarnemen, op de tippen van hun tenen.

Geen opnames.

Toen wij bij het begin van de zitting ons fotomateriaal inpakten, volgde nog een mededeling van Rechter D'Hondt dat er ook geen geluidsopnamen mochten gemaakt, niemand mag dat hier, ook TVM -etc- niet klonk het op een autoritaire, hautaine wijze. Uiteraard weten wij hier bij Morsum Magnificat dat voor foto’s en opnamen in de rechtbank, toelating dient gevraagd wat we voor foto’s ook gedaan hebben, niet voor audio opnamen. Nogal wiedes dat Rechter D’Hondt zich over het eventueel opnemen zó uitgesproken verbiedend opstelt, sommige uitspraken die de Rechter zich tijdens zijn betoog denkt te mogen veroorloven, zouden wel eens tegen hem gebruikt kunnen worden. Rechter D'Hondt mag Morsum Magnificat beletten om in zijn rechtszaal foto's te schieten, maar onze pen kan de Rechter niet vasthouden, we zijn de klassieke pers niet! 
 
Politie-inspecteur aan advocaat " ik nodig u uit in die bocht rechtdoor te rijden" ...

Meer volgt a.s.a.p. we zijn de gazet niet, ontvangen geen subsidies van de -p-overheid en moeten roeien met de riemen die we hebben, maar niemand houdt dan ook onze pen vast.   
 
Artikel n° : 06/18-7096
Geplaatst : 12:48 2/06/2018

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.