Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5592498
Laatste artikelen
Halve Maan Diest open, politici Provincie Vlaams- Brabant op de knieën
Urbano Aarschot in de ban van Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat activiteiten in maart 2020-Correctie paginabezoekers
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
Metrostation Tomberg werd niet gewijzigd in "Greta Tomberg" laat MIVB weten.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB neemt Marconi- remise te Ukkel in gebruik-Update1
30 april 2018
Project van vijftig miljoen euro voor de Brusselse regio.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.218.400
Ukkel  / Rillaar 30 april 2018.

--- Update 1 
Wars van techniek.

Morsum Magnificat is de komedie tussen de klassieke pers en de politiek, wars van techniek, grondig beu. Politici zijn doorgaans niet geplaagd door enige kennis van techniek -sic-. Niettegenstaande Morsum Magnificat positief is over de werking van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, blijven we ook daar telkens verstoken van technische informatie waarop wij in het kader van de openbaarheid van bestuur recht hebben. Tijdens het persmoment van de ingebruikname van de Marconi-remise hadden we pertinente vragen over de installatie van de bliksemafleider die volgens het principe “ Melsens ” is gebouwd, het hoogste veiligheidsniveau – Klasse I – met mazen van 100 m² werd toegepast, maar Morsum Magnificat heeft er vragen over.

Pas de “mais”.

Toen Morsum Magnificat ter plaatse om nadere uitleg wilde vragen, werd de Nederlands onkundige architect opgetrommeld. Op onze “maar” reageerde de Architect “ il n’ya pas de mais”. Er werd nog een technicus bijgehaald, qua Nederlands idem dito, maar ook die begreep onze vragen / opmerkingen niet. We stellen vast dat bij de MIVB het technisch personeel overwegend Franstalig is. 

Openbaarheid van bestuur.

We leven hier in een land met vier regeringen, wie documenten in openbaarheid van bestuur wenst op te vragen, zit met de federale wet van 11 april 1994, wie dat in Vlaanderen doet, moet het decreet openbaarheid van bestuur van 26 maart 2004 toepassen. Voor het Brussels gewest is dat de ordonnantie van 30 maart 1995 - en latere wijzigingen -. We vragen met document MM1804900 als gevolg van die ordonnantie de bestuursdocumenten op van de bliksemafleiderinstallatie, een installatie die volgens Morsum Magnificat niet voldoet een de normen ter zake waar in de Belgische wet naar verwezen wordt.
 
--- einde update 1  17:17 30/04/2018

MM_274_07_April18_MIVB_Marconi.pdf

De MIVB heeft op vrijdag 27 april 2018 in bijzijn van de CEO van de MIVB en de minister van Mobiliteit de splinternieuwe tramloods " Marconi- remise" te Ukkel in avant- première aan de pers voorgesteld. Het is duidelijk dat de MIVB over het nodige kapitaal beschikt om haar vloot en infrastructuur permanent te verbeteren en te onderhouden. Daar waar de klassieke pers meer oog heeft voor politiek, hapjes en drankjes kijkt Morsum Magnificat naar het technisch aspect en stelt vragen waarop de MIVB niet makkelijk kan antwoorden.

Partnership.

Dit project werd gerealiseerd in het kader van "Tramstore 21 ", een samenwerking van vijf Europese landen qua integratie van dergelijke projecten met de omgeving, over dat partnership hier meer informatie.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet.

Artikel n° : 04/18-7081
Geplaatst : 15:10 29/04/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - hoofdredacteur
Laatste update ( 01 mei 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.