Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5592480
Laatste artikelen
Halve Maan Diest open, politici Provincie Vlaams- Brabant op de knieŽn
Urbano Aarschot in de ban van Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat activiteiten in maart 2020-Correctie paginabezoekers
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
Metrostation Tomberg werd niet gewijzigd in "Greta Tomberg" laat MIVB weten.
Borgerhout : Apache moet nu aanvangen zelf beter de veiligheid te respecteren.
29 april 2018
Borgerhout vijftig jaar later met veel andere culturen en veel blauw op straat.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.217.800
Antwerpen  / Rillaar 29 april 2018.

MM_274_06_April18_Apache_veiligheid.pdf

Sinds Apache in het Reuzenhuis haar intrek heeft genomen, heeft de Antwerpse politiek, vooral de N-VA het geweten. De N-VA en Bart De Wever en consoorten vormen de rode draad van de linkse Apache die regelmatig in haar vestiging aan de Turnhoutsebaan, lezingen organiseert, dat was ook het geval op 26 april over " het imago van Borgerhout ", maar dan uiteraard gezien door de bril van de linkse politiek die uit eigen belang aast op allochtonen die de samenleving naar hun hand en cultuur willen zetten en daar al behoorlijk in geslaagd zijn. 

Asociaal.

Wie als minder valide zo'n debat wil bijwonen zal niet zonder behulp van een paar sterke armen de hindernis van de steile en hoge trappen kunnen nemen, voor een rolstoelgebruiker is er helemaal niets voorzien. Wie het debat dat doorgaans om acht uur 's avonds begint tot het einde wil volgen en nadien  nog naar Aarschot wil sporen, komt ook niet in aanmerking, op het sociale vlak moeten de "grote?" journalisten van Apache nog veel bijscholen.

Veiligheid.

Na twee bezoeken aan Apache - debatten - hebben we zoals altijd en overal onze ogen geopend omtrent de veiligheid, zoals de conformiteit van elektrische installatie en de brandveiligheid in gebouwen. Voor dit laatste hebben we de betreffende politiecode van de stad Antwerpen getoetst aan de voor bezoekers vast te stellen situatie. Als Bart De Wever Apache als een lasterlijk medium aanziet, dan vult Morsum Magnificat dat aan met "onveilig". Voor dat vergaderzaaltje onder de dakpannen mag de burgemeester wel eens zijn brandweer op inspectie sturen, dat is niet alleen zijn recht, maar ook zijn plicht.

FinanciŽle ramp.

Apache heeft recent in het kader van de rechtszaken, via crowd funding een behoorlijk bedrag kunnen binnenhalen, maar dat is ruim onvoldoende om hun torenhoog boekhoudkundig verlies dat ze tussen 2012 en 2016 hebben opgebouwd, de recupereren, Apache boekt tussen 2012 en 2016 een verlies van 250.759 euro, ze hebben volgens de informatie bij de KBO 1-4 werknemers, die wellicht wegens de sociale lasten ervan, oorzaak zijn van het grote verlies.  Blauw, blauw en weer blauw op de Turnhoutsebaan, het regent pv's voor dubbel parkeren ...

Veel blauw op straat.

Tijdens onze aanwezigheid op 26 april op de Turnhoutsebaan, hebben wij op een periode van amper twee uur, niet aflatend letterlijk "blauw" op de Turnhoutsebaan gezien, een dame die door het rode licht fietste werd door de interventie met loeiende sirenes staande gehouden. Wie dubbel parkeert krijgt een proces-verbaal van 113 euro - foto inzet -. Het is duidelijk dat de politie massaal inzet op Borgerhout, blauw is er nadrukkelijk aanwezig.

Nog veel werk aan de winkelstraat.

Morsum Magnificat bekeek ook enkele van de bosjes handelszaken, zo zijn er op de Turnhoutsebaan wellicht meer viswinkels dan in Oostende. Een zaak -GCV- met Italiaanse naam en dito oprichters die in ItaliŽ wonen werd in augustus 2016  opgestart met honderd euro kapitaal. Het doel van de GCV heeft een duizelingwekkende lijst van activiteiten van kapsalon tot visrestaurant en dat allemaal met een kapitaal van honderd euro. Voor de enkele handelszaken die we reeds diagonaal hebben bekeken, hebben we onze wenkbrauwen gefronst. Bart De Wever, de FOD Economie en WASO hebben nog veel werk in Borgerhout. 

Artikel nį : 04/18-7080
Geplaatst : 15:10 29/04/2018

Redactie Morsum Magnificat ģ Professioneel  - 20 jaar zonder sponsors of publiciteit - 
Erik Verbeeck - hoofdredacteur

Laatste update ( 01 mei 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.