Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5592487
Laatste artikelen
Halve Maan Diest open, politici Provincie Vlaams- Brabant op de knien
Urbano Aarschot in de ban van Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat activiteiten in maart 2020-Correctie paginabezoekers
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
Metrostation Tomberg werd niet gewijzigd in "Greta Tomberg" laat MIVB weten.
PBM ook voor de federale politie: Morsum Magnificat is VTM niet.
24 april 2018
Hoofdredacteur Morsum Magnificat is Luc Allo niet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.211.000
Brussel  / Rillaar 21 april 2018.

Naar aanleiding van een uitzending van VIAS over het verplicht dragen van Fluohesje, wijst Morsum Magnificat de federale politie - WPR - met de vinger vanwege de arbeidswetgeving inzake het dragen van PBM niet te respecteren, het bewijs daarvan hebben we met een schrijnend voorbeeld geleverd in Morsum Magnificat 274 van  21 april 2018 met een foto van een inspecteur van de WPR die in de vooravond zonder PBM - fluohesje - te dragen het aanstormend verkeer op de E314 staande houdt. 

Fluohesje voor de pers.

Morsum Magnificat heeft in het verleden tot groot ongenoegen van de bazen van de WPR -Jonniaux en Ricour- bij herhaling verwezen naar de arbeidswetgeving en het verplicht dragen van PBM inclusief Fluohesje dat in het kader van de arbeidswetgeving k voor journalisten en fotografen die zich op het openbaar domein begeven om hun werk te doen, verplicht is. Politieambtenaren die zich voor opdrachten op het openbaar domein begeven ressorteren ook onder de regels uit het sociaal strafwetboek van 2 juni 2010. Ook in het kader van het KB van 27 maart 1998 -dynamisch risicobeheersingsysteem artikel 6 van dat KB- zijn de werkgevers, in casu de minister van Binnenlandse Zaken en zeker de preventiedienst van de federale politie, geacht toe te zien op het dragen van PBM tijdens het werk.De salomonsreactie van de federale politie maar de inspecteur had toen wel een fluohesje moeten dragen dat lezen wij tussen de regels.


Deze "police women" had volgens de welzijnswet - sociaal strafwetboek - een fluohesje moeten dragen. de preventiedienst van de federale politie moet dat ook weten. De reden om toen het verkeer stil te leggen was om de baas van het takelbedrijf faciliteiten toe te kennen, onnodig en puur misbruik.

Federale politie.

Met haar reactie -inzet- blaast de federale politie tegelijk warm en koud. Ze verwijst enerzijds voor wat het dragen van een fluohesje betreft naar de wegcode, maar daar hebben wij het niet over. Anderzijds besluit ze in haar reactie let : " Daarbuiten is het dragen van deze kledij logischerwijs aangeraden, zeker gelet het type actieterrein..", einde citaat, met andere woorden, de inspecteur had daar wel degelijk een fluohesje moeten dragen. Morsum Magnificat stelt vast dat dit niet om een alleenstaand geval gaat en dat vele politie-inspecteurs het arbeidsmiddel -PBM fluohesje- bij interventies op het openbaar domein niet dragen. De federale politie moet minstens artikel 1 van het KB van 7 augustus 1995 -BS 15 september 1995- in het kader van het ARAB, maar eens goed lezen.    

Pers en politie.

In de aanvankelijke deontologische code van de -beroeps- journalisten was opgenomen dat journalisten de politie en vice versa niet voor de kar mocht spannen, de politie wel bijstand aan journalisten moest geven wanneer deze bedreigd werden of belemmerd hun werk te doen. Heden ten dage gebeurt er niets anders dan het voor de kar spannen, journalisten de politie en vice versa. De politiemensen worden permanent door de journalisten in allerlei programma's gebruikt, flikken zijn persgeile politici in uniform geworden. Ok hieraan doet Morsum Magnificat niet mee.  

Artikel n : 04/18-7078
Geplaatst : 11:13 24/04/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck - hoofdredacteur
Laatste update ( 24 april 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.