Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4637005
Laatste artikelen
Aarschot PUUUR en Averbode STAN.
Wonen in Vlaanderen is geen grondrecht, maar bestemd voor geluksvogels.
Antwerpen : Vlaams Belang vraagt het inzetten van het leger.
Aarschot Station: Klaar voor de chaos door betalend parkeren?-Update1
Open Vld : Hebben ze er echt niets aan overgehouden?
Tremelo : Elektricien van OCMW Tremelo moet aan het werk gezet worden-Update1
09 maart 2018
Waarde beschermingsgeleider voeding centrale verwarming huurpand veel te hoog.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.170.500
Tremelo / Rillaar 09 maart 2018.


--- Update 1
Algemene Directie Energie.

Morsum Magnificat legde de elektrische  voeding  van een installatie voor centrale verwarming voor aan de Vlaamse -p-Overheid, meer bepaald Omgeving Vlaanderen die voor stooktoestellen bevoegd is.  Maar we worden afgescheept dat het om een materie gaat waarvoor de lokale besturen bevoegd zijn. Morsum Magnificat gaat Tremelo over die materie niet meer aanspreken, dat hebben we, zonder resultaat, al  te dikwijls gedaan. 

FOD Economie.

Aangezien het hier over elektrische installaties gaat, is de FOD Economie - Algemene Directie Energie - bevoegd. Morsum Magnificat gooit haar bevindingen in het kader van het algemeen belang en het streven naar veiliger elektrische installaties met document J18031643 van 12 maart 2018 dan ook voor de voeten van die dienst.

--- einde update 1 13:53 12/03/2018


Morsum Magnificat stuurde in het kader van het algemeen belang en de veiligheid van personen en goederen, een nieuwe melding naar het Parket te Leuven. Het gaat over het pand aan de Moorsemsestraat die, dixit de eigenaar, in orde zou zijn en al dertien jaar aan het OCMW van Tremelo is verhuurd. Maar Morsum Magnificat legt na klachten, door haar onderzoek bloot, dat er zich aan de installatie van het stooktoestel ernstige tekortkomingen voordoen die de veiligheid van personen en goederen in gevaar kunnen brengen.

Spreidingsweerstand.

In het algemeen reglement van de elektrische installaties -AREI- is onder artikel 86 bepaald dat de spreidingsweerstand van de aarding, die verbonden moet zijn met de aardpennen van een stopcontact, kleiner dan 30 Ohm moet zijn. Bij de door het OCMW verhuurde woning aan de Moorsemsestraat is de spreidingsweerstand waarvan de centrale verwarming is afgetakt, 51,1 Ohm. Frappant is dat de man van het onderhoud bij het OCMW van Tremelo -Jos D.- een elektricien is.


De spreidingsweerstand aan de aardpen moet kleiner zijn dan 30 Ohm, hier is het 51,1 Ohm gemeten met twee referentie aardingen.

Master in criminologie!?

De Secretaris van het OCMW van Tremelo, Wim Vandenbroeck, is een Master in de criminologie en moet dan ook stante pede aan een erkend organisme -EDTC- de opdracht geven om de elektrische installatie te keuren, zoals voorzien in artikel 271 van het AREI. De Secretaris ontvangt onze foto die hierboven is afgebeeld.  


Artikel n : 03/18-7059
Geplaatst : 17:39 9/03/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Deskundig in conformiteit elektrische installaties.

Laatste update ( 12 maart 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.