Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4636940
Laatste artikelen
Aarschot PUUUR en Averbode STAN.
Wonen in Vlaanderen is geen grondrecht, maar bestemd voor geluksvogels.
Antwerpen : Vlaams Belang vraagt het inzetten van het leger.
Aarschot Station: Klaar voor de chaos door betalend parkeren?-Update1
Open Vld : Hebben ze er echt niets aan overgehouden?
Tremelo : OCMW blijft asielzoekers in feitelijk onbewoonbare panden dumpen-update1
05 maart 2018
Morsum Magnificat plaatst melding bij Parket te Leuven over pand in Baal.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.165.700
Tremelo  / Rillaar 05 maart 2018.

Recent artikel 

--- Update 1.
OCMW Tremelo : schending grondwet en gelijkheidsbeginsel.

Wie bij het OCMW van Tremelo beroep doet op een leefloon en op bezoek dient te komen bij dat OCMW, mag in de wachtzaal -gang- plaats nemen op de "rode" stoelen - foto -. Wie voor een ander onderwerp dat OCMW bezoekt mag op de witte stoelen plaats nemen. De steunzoekers moeten op de rode stoelen, dat doet ons denken aan Spaanse deurwaarders die in de tijd met rode kledij bij de schuldenaars aanbelden, zo kon iedereen zien dat de bewoners van woning waar de deurwaarder aanbelde, schulden had. 

De rode stoelen een beetje verdoken zijn bestemd voor zij die een leefloon komen aanvragen, een schending van artikel 10 van de grondwet.


Zelfs hier in Tremelo zien we deze deurwaarder ook nog een rode jas dragen, hier bij een oplading in 2016.
--- einde update 1  

Het OCMW van Tremelo blijft asielzoekers in feitelijk onbewoonbare panden, die ze goedkoop van huisjesmelkers kan huren, dumpen. Toen deze redactie in 2014, na klachten van bewoners en buurtbewoners, haar tanden in het pand van de Kalvennestraat 18 zette, diende het OCMW van Tremelo in te binden en toe te geven dat de oude hoeve zonder bestemmingswijziging tot vijf kamers werd omgebouwd. Het asociaal OCMW van Tremelo diende de asielzoekers elders onder te brengen, maar ze leren blijkbaar niet en blijven in hun boosheid volharden door mensen in feitelijk onbewoonbare panden te dumpen. In een recent geval waar een bewoner klaagt, dreigt het OCMW om in de buurt klachten te verzamelen om de bewoner weg te kunnen sturen.

Huisjesmelkers.

Het OCMW van Tremelo huurt sinds vele jaren een pand aan de Moorsemsestraat, opnieuw moet blijken dat het om een feitelijk onbewoonbaar pand gaat dat minstens ongeschikt moet worden verklaard. Morsum Magnificat contacteerde de eigenaar, maar die was niet opgezet met vragen van een volgens de verhuurder, onbeleefde journalist, nogal wiedes, wij bij Morsum Magnificat, stellen ons immers kritisch op tegen huisjesmelkers.

Uitbuiten.

Behoudens een vergissing van onzentwege ontvangen OCMW's van Fedasil voor elke asielzoeker die ze opvangen en huisvesten, een vergoeding van 33 euro per dag. In de Moorsemsestraat verblijven er momenteel twee asielzoekers, soms meer, wat betekent dat het OCMW van Tremelo voor twee personen bijna tweeduizend euro per maand van Fedasil opstrijkt. De asielzoekers ontvangen per week negentig euro om te eten en elke drie maanden honderd euro voor onderhoud kledij. Het OCMW betaalt wel de huur, water, de verwarming en de elektriciteit. Aangezien de woning niet voldoet aan de Vlaamse Wooncode, zal het energieverbruik wel hoog oplopen, maar dat betaalt de belastingbetaler immers toch. Dat OCMWs de asielzoekers in koten dumpen en er nog winst op boeken, is onaanvaardbaar.

Justitie.

Uit het onderzoek en de rechtszaken die Morsum Magnificat zelf reeds voerde is gebleken dat Justitie de malafide verhuurders en zelfs het OCMW van Tremelo, de hand boven het hoofd houden, dat zal opgenomen worden in het boek "TE HUUR, GEHUURD en bedrogen". De politiek, de politie en de Justitie roept "het volk" niet aflatend op om "verdachte" personen / situaties te melden, maar hier gaat het zelfs niet om verdachten, maar om schuldigen, k de burgemeester draagt volgens artikel 135.1 van de NGW verantwoordelijkheid, dat is ook het geval met de OCMW voorzitter Jan Van Herck -CD&V- van Tremelo. Morsum Magnificat heeft met een aangetekend schrijven J18031642 een "Melding" geplaatst  

Artikel n : 03/18-7057
Geplaatst : 20:08 5/03/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 09 maart 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.