Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227605

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bistro Louis Keerbergen : Helikopterlanding onderwerp van onderzoek Luchtvaartinspectie-Update1
10 februari 2018
Gaat heibel rond helikopteractiviteiten aan de Kapelstraat nu weer de kop opsteken?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.148.100
Keerbergen  / Rillaar 10 februari 2018. 

--- Update 1
Geen auto rotatielanding.

Koen Celis van de firma Helicopterflights uit Lint laat ons weten dat het zeker niet om een auto rotatielanding gaat, maar verder hebben ze daar in Lint het filmpje nog niet gezien en weten ze ook niets van een onderzoek door de luchtvaartinspectie BCAA.

Meer volgt later in MM, we zijn de gazet niet.

--- einde update 1


De protestacties tegen de helikopteractiviteiten die destijds door Patrick van Lo ten bate van zijn restaurant Jeppe Fas op het getouw werden gezet, lieten letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien. De door van Lo aangevraagde vergunningen werden tot in beroep bij de Provincie Vlaams Brabant geweigerd. Patrick Van Lo en Jeppe Fas verdween en Bistro Louis verscheen. Nu blijkt, dat Olivier Leysen, de nieuwe eigenaar van de gebouwen en Bistro Louis de weg naar helikopterlandingen met een aangekoppeld etentje heeft teruggevonden. 

Bruuske landing.

Op zaterdag 13 januari 2018 heeft er volgens Olivier Leysen op aanvraag van een klant éénmalig en via een helikopterschool een landing met daaraan een etentje gekoppeld, plaats gehad. Olivier Leysen heeft daarvoor toelating gegeven en ik mag dat op mijn achtduizend vierkante meter terrein vindt Olivier Leysen. Maar de manier waarop de landing werd uitgevoerd heeft reactie uitgelokt en de Luchtvaartinspectie zou een onderzoek uitvoeren. Tijdens een telefoongesprek van 1 februari zegt Olivier Leysen dat ze met die landingen niet verder zullen gaan, maar later tijdens dat onderhoud veranderde Olivier al van gedacht, er zouden, als men dat vraagt toch nog landingen kunnen plaats vinden. Over de wijze waarop de landing op 13 januari gebeurde zegt een piloot dat het een "auto rotatielanding" zou kunnen geweest zijn en " ik zou ze zo niet doen ".

Meer volgt in MM  

Artikel n° : 02/18-7041
Geplaatst : 16:15 10/02/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 11 februari 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.