Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227899

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pro Deo advocaten op de bres : Er moet een evaluatiesysteem komen voor advocaten-Update1
07 februari 2018
Zachte -heel-"meesters" maken stinkende wonden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.144.600
Brussel  / Rillaar 02 februari 2018. 

--- Update 1
Advocatentoneel.

Het Grondwettelijk Hof hoorde vandaag de partijen, waaronder een particulier zonder advocaat aangaande het verzoekschrift dat werd ingediend tegen een strengere tweedelijnsbijstand - pro deo -  ingevoerd door minister Koen Geens -CD&V- . Het Grondwettelijk Hof splitste de behandeling van de zaak in twee delen, één voor de Nederlandstaligen en één voor de Franstaligen. OP het plein vóór het Grondwettelijk Hof werd een soort toneel opgevoerd waarbij de -gespeelde- luxe advocaten uit de bourgeoisie met champagne werden bediend -foto- en het voor minister Koen Geens opnamen, advocaten zijn in feite toneelmeesters en dat hebben ze vandaag nog eens aangetoond.  

De bourgeoisie voorstellende advocatuur hier fungerend als slippendragers van Koen Geens. 

Franstaligen duidelijk haantje de voorste.

Daar waar de Nederlandstaligen advocaten het afhaspelden in vijftien minuten pleittijd, hadden de Franstaligen één uur uitgetrokken. Akkoord dat pleiten bij het grondwettelijk Hof niet de gewoonte is, maar de Franstaligen hebben de zaak met veel meer overtuiging voor het Hof gebracht, vooral meneer Martin deed het zeer goed, de advocaten en de magistraten van het Grondwettelijk Hof zaten er bij en keken er naar.

De advocaten van de regering en Koen Geens, vlnr Marie Lambert – Charles-Henri de la Vallée Poussin – Sébastien Depré 
--- einde update 1 20:00 7/02/2018

Het ziet in de recht-?-banken zwart van de dito toga's, maar sinds de toegang tot de tweedelijnsbijstand -pro Deo- door toedoen van de wolf in schapenvacht, minister van justitie Koen Geens -CD&V-, minder toegankelijk is geworden en sommige BJB bureau's -Bureau Juridische Bijstand- werden samengevoegd -zoals Hasselt en Tongeren- zien steeds meer advocaten zwarte sneeuw. Vandaag buigt het Grondwettelijk Hof zich over een verzoekschrift dat een netwerk tegen de hervorming van de juridische bijstand heeft ingediend.

Wie heeft belang.

Wij vragen ons af, voor wie het netwerk opkomt, voor de advocaten die door de hervorming van het pro Deo systeem minder klanten hebben, of voor de zwakkeren in de maatschappij die onvoldoende geletterd zijn en niet zelf voor hun rechten kunnen opkomen?

Evaluatiesysteem.

Volgens deze redactie moet er dringend en zéker voor de pro Deo advocaten een evaluatiesysteem komen, een systeem waarbij de cliënt de advocaat naar prestaties kan beoordelen. Pro Deo advocaten die door de BJB doorgaans worden aangesteld zijn vaak stagiairs die hun job nog niet goed beheersen, "tableau" advocaten verlagen zich niet tot pro Deo opdrachten.

Politiek advocaat hield de eer aan zichzelf.

In de zaak Willebroek is er een nieuwe advocaat aangesteld, meester Gerorges M., een politiek advocaat, heeft de eer aan zichzelf gehouden en aan diens cliënten laten weten dat het dossier kon afgesloten worden, nogal wiedes, de zaak loopt al drie jaar en er werden door de advocaat bitter weinig -behalve ereloonnota's- acties ondernomen.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet. 

Artikel n° : 02/18-7039
Geplaatst : 9:43 7/02/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 07 februari 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.