Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4527480
Laatste artikelen
Elektrische auto's koop je in China voor vierduizend euro.
Veiligheid altijd en overal, ook in het Vlaams Parlement.
MIVB vestigt een nieuw record in 2018.
Klimaatbeheersing en de lijken van Live Nations.
Vlaams Belang maakt lijsttrekkers voor Vlaanderen, Federaal en Europees bekend-MM-283-05
Huurwetgeving stap vooruit of is het voor de huurders een processie van Echternach-Update1
03 januari 2018
Steunpunt Wonen levert goed werk maar Homans moet er iets mee doen. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.109.600
Brussel / Leuven / Rillaar 03 januari 2018.

--- Update 1
Waarom geen "No reply".

Omdat de persoon die bij Steunpunt Wonen instaat voor de bevestiging van de inschrijvingen tot maandag 08 januari 2018 afwezig is, zullen deze iets langer dan normaal op zich laten wachten. In normale omstandigheden hebben de inschrijvers na een tiental minuten al een noreply mail waarop de inschrijving wordt bevestigd, nu niet dus. Sien Winters laat vandaag in een bericht weten dat de zaal nog niet volzet is.

--- Einde update 1 20:31 4/01/2018

Op 11 januari 2018 is het weer zo ver en is er door Steunpunt Wonen een nieuwe studienamiddag over de huurproblemen en het tot stand brengen van een Vlaamse huurwetgeving gepland. Deze keer heeft men gekozen om de studienamiddag te organiseren in het Herman Teirlinckgebouw aan de Havenlaan 88 te 1000 Brussel. Wie nog wil inschrijven kan dat nog tot 04 januari doen.

Betaalbare en kwalitatieve woningen.

De laatste jaren geniet de private huur, terecht, bijzondere beleidsaandacht. Een groot deel van de private huurders heeft het moeilijk een betaalbare en kwalitatieve woning te vinden en te houden omdat het -lage- inkomen het vaak moeilijk maakt de huur te betalen met als gevolg dat genoegen genomen moet worden met een ondermaatse woonkwaliteit. Verhuurders daarentegen hebben graag zekerheid dat de gevraagde huur betaald wordt waardoor de laagste inkomens steeds moeilijker toegang hebben tot de private huurmarkt. Tegelijkertijd lijkt de private huurmarkt af te kalven.

Conceptnota private huur.

Pas na vier jaar in het zadel te zitten schreef de verantwoordelijke minister Homans in 2016 de 'Conceptnota private huur' die een basis legt voor de beleidsaanpak in deze legislatuur. Om deze beleidsvoornemens verder uit te diepen deed Homans, naar aloude gewoonte, beroep op het steunpunt wonen. Ondermeer de mogelijkheden en modaliteiten van subsidies gericht op de vraag -huursubsidies- en het aanbod -aanbodbeleid- werden verkend. De zogenaamde "Huurschatter" leverde ook een schat aan nieuwe gegevens op over de huurmarkt. Tijdens de studienamiddag van 11 januari 2018 wordt getracht een zo breed mogelijk publiek te informeren over de conclusies van het onderzoek over de private huur en over de in aantocht zijnde nieuwe Vlaamse woninghuurwet.

Met argusogen.

Morsum Magnificat de gevreesde ervaringsdeskundige, analyseerde met praktijkvoorbeelden ondertussen 222 huurpogingen en spande ook met succes tegen enkele verhuurders een rechtszaak in bij Vrederechters te Haacht, Genk, Tongeren en stelde ook meermaals beroep in bij de Rechtbank van Eerste Aanleg, dat allemaal zonder advocaat. De huurders worden door de verhuurders met de vinger gewezen, maar de verhuurders worden door de Rechters nooit gewezen op de huurwetten -BW 19 feb. 1991 en Wooncode 15 juli 1997-. De gegevens van verhuurders werden door de patrimoniumdocumentatie ook sinds 1975 niet meer herzien, kortom de verhuurders ontsnappen al decennialang aan de toepassing van de huurwetten. Daarover is NIETS te zien in de studies van Steunpunt Wonen, Morsum Magnificat blijft de materie met argusogen volgen en ligt ook hier met het "systeem" overhoop.   

Meer volgt ....
..... na de studienamiddag, we zijn de gazetten niet, die krijgen van de Vlaamse -p-Overheid alleen al 200 mio om hun gazetten bij de klanten te laten verdelen.

Artikel n : 01/18-7014
Geplaatst :12:38 3/01/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 04 januari 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.