Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4475216
Laatste artikelen
Elektrocutie in schakelpost van Elia te Koersel : Parket onderzoekt de zaak!?-Update1
Liga reikte de jaarlijkse Prijs voor Mensenrechten uit aan Globe Aroma.
OVAM: Huishoudelijk afval blijft afnemen.
Elektrische auto in China voor minder dan vijfduizend euro!
Voka in de "Dag van de onderneming op de rechtbank"-MM-282-02
Apache weet wat haar te wachten staat en trekt met de schaal rond.
30 november 2017
Als een redactie het moet opnemen tegen gerenommeerde advocaten wordt moeilijk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.065.800
Antwerpen  / Rillaar 30 november 2017.
 
De recente ontwikkelingen rond Apache gaan in een afrekening tussen linkse journalistiek en politiek en het ondermijnen van rechtse politiek. Dat Apache aanleunt bij de traditionele linkse journalistiek is duidelijk. Hoe dan ook heeft Apache toch de lef om de hoge rechtse politieke pieten het vuur aan de schenen te leggen. Apache wordt daardoor opnieuw met een strafklacht geconfronteerd waarvan het resultaat moet worden afgewacht. De kassa van de geldwolven / Advocaten gaat in ieder geval weer rinkelen en dat weet Apache óók.

Fondsen werven.

Met een e-mail van 29 november 2017 richt hoofdredacteur zich via een promotiefilmpje tot haar "betalende leden" waartoe ook Morsum Magnificat behoort. Karl van den Broeck begint zijn fondsenwerving met de slagzin dat leden maar al te goed weten dat Apache impact heeft, dat klopt, zoals de laatste tijd moet blijken, zeker. Apache vraagt nu aan haar betalende leden om voor hen publiciteit te maken, abonnementen op Apache als geschenk onder de kerstboom te leggen en aan vrienden en kennissen aan te bevelen waardoor deze ook lid kunnen worden.

De vuile was.

Na het filmpje met de oproep van Apache volgt een reportage van Pano over het casino van Middelkerke van een Vrt journalist Wim Van Den Eynde, het is deze journalist die met de Vrt in de clinch is gegaan en in die periode donkere tijden kende. Wim Van Den Eynde bracht de vuile was van de Vrt naar buiten, Morsum Magnificat was de enige die dat in haar artikel van 18 februari 2014 tot groot ongenoegen van de journalist van de reguliere Vrt pers, naar buiten bracht.

De reguliere pers.

Apache trapt ook regelmatig naar de reguliere pers, maar dweept anderzijds met de Raad voor de Journalistiek, dat is van Karl van den Broeck tegelijk warm en koud blazen. De raad voor de Journalistiek – RvdJ - eet financieel uit de handen van de vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB die op haar beurt ruime subsidies ontvangt van de Vlaamse -p- Overheid. Met Vlaamse belastinggeld is vreemd omdat de beroepsjournalisten van de minister van Binnenlandse Zaken een doorgangsbewijs ontvangen en dat is een federale materie ! In Vlaanderen is er voor journalisten niets geregeld. Het zou Apache dus sieren indien zij zich van de RvdJ zou distantiëren, de RvdJ is financieel onrechtstreeks van de politiek afhankelijk en is evenmin bij wettelijk initiatief is opgericht. 

Artikel n° : 11/17-6985
Geplaatst : 9:17 30/11/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Onafhankelijk onderzoeksjournalist wars van alle politiek.
Laatste update ( 30 november 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.