Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4475195
Laatste artikelen
Elektrocutie in schakelpost van Elia te Koersel : Parket onderzoekt de zaak!?-Update1
Liga reikte de jaarlijkse Prijs voor Mensenrechten uit aan Globe Aroma.
OVAM: Huishoudelijk afval blijft afnemen.
Elektrische auto in China voor minder dan vijfduizend euro!
Voka in de "Dag van de onderneming op de rechtbank"-MM-282-02
BB Hanewijkhoeve Werchter: BELAC moet Audit uitvoeren.
27 november 2017
Elektrische installatie was bij het persmoment niet in conformiteit met het AREI.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.063.200
Werchter  / Rillaar 27 november 2017.

Laagspanningsbord BB Hanewijkhoeve.


Dit laagspanningsbord heeft Morsum Magnificat tijdens het persmoment gefotografeerd. We stellen duidelijk vast, dat artikel 49 en 16 van het AREI met de voeten werden getreden, de onderste rij rijgklemmen zijn verbindingen die genaakbaar zijn, dus ook artikel 34 e.v. is niet gerespecteerd. BELAC moet daar een Audit uitvoeren.  Aangezien het hier om een industrile installatie gaat, moet ook artikel 261 gerespecteerd worden, k dat is niet het geval. We hebben het dan nog niet gehad over de schema's. 

Vorig artikel :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=7301&Itemid=2

De zaak rond de elektrische installatie van de BB Hanewijkhoeve is wat Morsum Magnificat betreft zeker nog niet van de baan, vooral wanneer nu een deskundige brandpreventie van de brandweer van Leuven in beeld komt. De deskundige brandpreventie Deborah V. begeeft zich op zeer glad ijs wanneer zij beweert dat een overspanningsbeveiliging niet wettelijk verplicht is, de brandweer is duidelijk niet op de hoogte van de wetgeving -AREI- en de gevaren van overspanningen te wijten aan bliksem. Dat de brandweer over de zichtbare "non conformiteit" van een elektrische installatie geen eigen mening zou mogen geven is onaanvaardbaar en getuigt van het feit hoezeer ze het juk van de burgemeesters -lees witteboordencriminelen- om den brode moeten dragen.

Keuringsorganisme.

In Morsum Magnificat 268-01 van 6 oktober 2017 hebben wij op pagina twee reeds aangegeven dat het organisme dat goedkeurde wat wij fotografeerden -LS bord met 3 x 19 kringen- op het matje moet worden geroepen. Het is de FOD Economie -BELAC- dat bevoegd is om een Audit uit te voeren, maar BELAC is n van de vele -p-overheidsinstellingen waarvan de motor sputtert. BELAC kan geen competente en onafhankelijke auditoren vinden, dat is bij BELAC een chronisch probleem dat al jaren aan de orde is, idem met de Algemene Directie Energie. Met een brief J17111591 is BELAC in gebreke gesteld.

Perslijst.

Door deze "affaire" is Morsum Magnificat van de perslijst van de Provincie Vlaams Brabant gegooid, maar Morsum Magnificat zal geen letter van haar artikel en kritiek terug nemen, op het ogenblik dat gedeputeerde Monique Swinnen -CDV- daar een persmoment organiseerde was de elektrische installatie duidelijk niet in orde. Ann Van Loo heeft op 26 oktober aan deze redactie gezegd -bewijs in ons bezit- dat Aib de installatie heeft gekeurd, ook dat klopt niet omdat primo; Aib niet meer bestaat en secundo; Vinotte -de nieuwe naam voor Aib- Vinotte- aan deze redactie bevestigde dat zij daar niet gekeurd hebben.

Meer volgt asap 

Artikel n : 11/17-6983
Geplaatst : 13:08 27/11/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 27 november 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.