Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4431712
Laatste artikelen
Antwerpse Schepen van milieu moet uitleg geven over radioactief besmet dak Sint Jacobskerk.
Asbestverwijdering : Nieuw Vlaams actieplan voor de afbouw asbest gestart in Antwerpen.
Boren in de Vlaamse ondergrond : Eenvoudig virtueel met nieuwe app-MM-281-02
Aarschot : Pashuysen kan verantwoordelijkheid niet afschuiven op Renault Belgi-Update1
MIVB: Op 10 en 11 november wordt metroverkeer lijn 1, onderbroken.
BB Hanewijkhoeve Werchter : Elektrische installatie niet gekeurd door Aib
28 oktober 2017
Morsum Magnificat gaat confrontatie aan met provincie Vlaams-Brabant

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.039.800
Werchter / Rillaar 26 oktober 2017.

Op 6 oktober 2017 had gedeputeerde Monique Swinnen -CDV- maar liefst drie persactiviteiten op haar agenda gezet, om half tien was het in BB de Hanewijkhoeve te Werchter al aanschuiven met koffie en dito koeken. De journalisten van HN -Conny- en HLN -Sven die te laat was- waren meteen paraat voor de koffie en de koeken. Quasi op het einde daagde ook de Rotselaarse CDV burgemeester en broodrover - MM-241 - nog op om zijn politieke stempel te komen zetten. 

Elektrische installatie.

Tijdens de rondgang met zaakvoerders Ann en Jürgen, had Morsum Magnificat zoals altijd en overal, oog voor de elektrische installatie waarvan het deeltje dat we mochten aanschouwen, duidelijk niet conform is met het AREI.

Aib?

Volgens de uitbaters is de installatie uitgevoerd door een elektricien en gekeurd, maar Morsum Magnificat betwijfelt dat en stuurde daarom op 7 november 2017 een brief naar de BB, maar er kwam geen reactie -nogal wiedes-. Tijdens een telefoongesprek van 26 oktober 2017 stelde zaakvoerder Ann dat de installatie door een erkend organisme is gekeurd -ze noemde Aib- en het voor hen in orde is en het z gaan laten.

BELAC, Rotselaar en Provincie.

Morsum Magnificat contacteerde Aib in het kader van hun accreditatie, Aib werd geconfronteerd met de foto's, maar al snel blijkt, dat Aib -Vinotte- die installatie nit heeft gekeurd. Morsum Magnificat laat zich door Ann niet afschepen en heeft in het kader van het decreet openbaarheid van bestuur zowel aan gemeente Rotselaar als aan de provincie die dat soort toerisme promoot, inzage gevraagd in het keuringsverslag. De burgemeester van Rotselaar is in het kader van artikel 135.1 van de gemeentewet verplicht om te waken over de veiligheid in publiek toegankelijke lokalen, de burgemeester moet daar de brandweer een inspectie laten uitvoeren en onder meer nagaan of er een keuringsverslag is en "Het Volk" heeft het recht tot inzage.

Geschrapt van de perslijst.

Morsum Magnificat stelt vast dat zij sinds 6 oktober van de perslijst van de provincie is geschrapt en zal nu de confrontatie aangaan en dat juridisch aanvechten. Morsum Magnificat zal, in tegenstelling tot de klassieke pers, in het kader van het algemeen belang onveilige situaties blijven aankaarten, het schrappen van perslijsten zal zoals in casu, een omgekeerd effect hebben.

BELAC.

Morsum Magnificat vraagt aan de FOD Economie -BELAC- ook een audit van die elektrische installatie, als een keuringsorganisme dat echt goedkeurde, moet dat organisme op het matje worden geroepen. Branden in horecazaken met elektrische oorzaak zijn schering en inslag, voorbeeld daarvan is  de brand in Oud Ramsel te Herselt. De ambtenaren van de FOD Economie hebben meldingsplicht en zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen.   

Artikel n : 10/17-6965
Geplaatst : 16:51 28/10/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
 
Laatste update ( 29 oktober 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.