Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4371417
Laatste artikelen
Lucht- en milieuvervuiling : -p-Overheid stop de hypocrisie en doe er iets aan.
Farewell telegrafieverbinding in besloten kring van oudste en beste radiotelegrafist van België.
MIVB-net gratis op autoloze zondag van 16 september en opendeur Marconi-remise .
Politie Demerdal blundert in onderzoek naar diefstal en misbruik bankkaart-Update3
Morsum Magnificat Award 14 voor Ahmed van De Zoete Wereld te Scherpenheuvel.
Diest : Wijk Slachthuis geniet van Europese steun voor renovatie sociale woningen.
25 september 2017
Directeur SHM Diest- Uitbreiding verwijst naar Brussel voor vragen van Morsum Magnificat.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.005.800
Diest / Rillaar 25 september 2017.

Vandaag werd in een appartement van de CVBA Sociale Huisvestingsmaatschappij -SHM- Diest -Uitbreiding- aan de Acaciastraat te Diest dat uitpuilde van schimmel, tekst en uitleg gegeven over een ambitieus project waarbij Europa bijspringt in de financiering voor de renovatie van zestig appartementen. Om de gebouwen vrij van huurders te krijgen, wordt een uitdovingbeleid toegepast en worden de huurcontracten van de bewoners niet meer vernieuwd. Voor de huurders die tijdelijk een ander onderkomen van de SHM krijgt toegewezen, wordt een bijlage aan het bestaande huurcontract gevoegd, over "hoe dat precies in zijn werk gaat" zou nader moeten bekeken worden.

Brussel.

Dat er na een vraag van Morsum Magnificat bij de SHM Diest- Uitbreiding ook "scheefwoners" kunnen huren en blijven huren, diende de directeur Willem Van Damme toe te geven. Wanneer Morsum Magnificat de directeur voor de voeten gooit dat er zowat veertienduizend huurders van een sociale woning wegens te hoog inkomen - scheefwoners- zij die echt recht hebben verhinderen een sociale woning te huren, maakte de directeur er zich met de kwinkslag vanaf dat het de opdracht is van "Brussel", wellicht doelend op de VMSW naar wiens eisen ook al de aanpassingen qua oppervlakte van de kamers worden doorgevoerd. We hebben dus al drie huurwetten, de federale zoals voorzien in het burgerlijk wetboek -19 februari 1991- , de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997 en de regeltjes van de VMSW.

In een dergelijk appartement dat uitpuilt van schadelijke schimmels in de slaapkamer-s- hebben huurders jaren gewoond, niet fraai voor een sociale huisvestingsmaatschappij waarvan de directie grotendeels uit socialisten is samengesteld. In een dergelijk appartement op de koop toe nog een persmoment te organiseren getuigt van heel veel misplaatste politieke lef. 

Wie wat wil zoeken naar de Europese projecten kan dat via
 http://www.vlaamsbrabant.be/over-de-provincie/europa-in-vlaamsbrabant/index.jsp

Artikel n° : 09/17-6940
Geplaatst : 18:53 25/09/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 september 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.