Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5782874
Laatste artikelen
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Moerbeke RABA: Was het Federaal Agentschap Nucleaire controle daar op de koffie?
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten-Update1
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Huurpogingen 208 en 210 waren morele en financiële afknappers-Update1
06 augustus 2017
Bewijzen van de malafide verhuurpraktijken stapelen zich op.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.951.100
Zele / Aarschot / Genk 06 augustus 2017.  

--- Update 1. 
Burgemeester en Wonen Vlaanderen geďnformeerd.

In het kader van het algemeen belang en de gedupeerde huurders die in dat pand zouden kunnen terecht komen, werd de burgemeester van Aarschot, André Peeters, met document J17081527 geďnformeerd. Peeters is in Aarschot verantwoordelijk voor die materie en artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeente Wet -NGW- is ook duidelijk. De burgemeester van Aarschot moet hier op de toepassing van de huurwetten toezien. Ook Wonen Vlaanderen werd op de hoogte gebracht. De hoofdredacteur van Morsum Magnificat bindt de strijd aan met de malafide verhuurders. In dit geval werd ook contact genomen met het keuringsorganisme dat de elektrische installatie in 2015 reeds afkeurde en binnenkort het gevaarlijk kunst- en vliegwerk van de verhuurder opnieuw moet keuren op conformiteit met het AREI. Er zijn alvast inbreuken op de regels van goed vakmanschap, artikels 5, 30.5.e,204,205 opsomming niet limitatief.    
--- Einde update 1 18:31 7/08/2017

De zoektocht naar het onmogelijke "een conform en betaalbaar pand vinden", gaat ook op zondag verder. Vandaag in Aarschot, eergisteren, vrijdag, in Zele, de twee pogingen goed voor een ganse dag en vijfhonderd kilometer afgelegd, waren een maat voor niets. In Zele lukte het aanvankelijk, de sleutel werd zelfs overhandigd. Zaterdagmorgen werden we eerst via derden geďnformeerd dat de eigenaars die vrijdag na deliberatie over de huurder akkoord waren, zich bedacht hebben. Sollen met mensen die zich in een precaire woonsituatie bevinden is blijkbaar een zeer kwalijke gewoonte van malafide eigenaars geworden. 

Niet verhuurbaar.

Bij een bezoek aan een te huur aangeboden pand aan de Eindstraat in Aarschot waren er volgens de eigenaar eerder al twee kandidaten geweest, een Bulgaar met een grote Mercedes en een jong koppel met een grote BMW dat het niet zag zitten om de tuin te onderhouden. Na wat rond te hebben gewandeld, stellen we vast dat de woning zeer klein is. De leefkamer heeft één raam en is twaalf vierkante meter groot, maar verluchten is niet mogelijk omdat het venster niet open kan, idem dito met het raam van de naastliggende keuken.

Hobby.

De eigenaar van de woning in Zele bouwt -als volleerd hobbyist-, een hoeve om tot woning om ze als de klus klaar is, voor duizend euro per maand gaat verhuren. De eigenaar van de woning in Aarschot denkt zelf de elektrische installatie te kunnen vernieuwen, maar uiteraard is zijn kunst- en vliegwerk zelfs niet vatbaar voor een positief keuringsverslag dat al bij de verkoop negatief was. De hobbyist van de woning in Zele is van mening dat de totaal vernieuwde elektrische installatie niet door een erkend organisme gekeurd zou moeten worden! Het contact in Zele hadden we via Anonymous maar aangezien ze daar geen gezicht hebben, kunnen ze het ook niet verliezen.

Artikel n° : 08/17-6916
Geplaatst : 13:20 6/08/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 07 augustus 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.