Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5789374
Laatste artikelen
Morsum Magnificat al twaalf jaar door Bruynseels belaagd en op Nederlands forum gratuit belasterd.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren.
Morsum Magnificat met de dood bedreigd door arbeider van aannemer uit Jabbeke.
Europol: 3 Arrestaties in onderzoek BTW-fraude.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Huurpoging 186 : Guy C. stelt huis te huur dat nog niet is verkocht-MM-265-03
11 juli 2017
Makelaar overhandigt sleutel van een woning waarvan verkoopakte nog niet verleden is.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.925.800
Bree / Genk  11 juli 2017. 

MM_265_03_Bree_Huren.pdf

Reactie van het DIV.

Dorien Stevens van het BIV zegt in een passage van een e-mail van vandaag " Het gebeurt soms dat de koper reeds over de sleutels beschikt (om bv. opmetingen te doen of kleine schilderwerken uit te voeren)We raden dit echter af omdat de koper schade kan berokkenen, het pand kan afbranden in tussentijd etc.  Mogelijks gaat de akte niet door, met alle nadelige consequenties vandien ...", zie ook ons artikel. Verder " ... wat de opmerking over de huurwaarborg betreft, is het innen van waarborg cash in handen van de verhuurder strijdig met artikel 101 van de wet van 25 april 2007 ...", maar dat wisten we hier bij Morsum Magnificat ook al. Het is duidelijk dat de makelaar hier geen verantwoordelijkheid draagt, maar deze is nu toch op de hoogte van de malafide praktijken van de verhuurder/koper. De makelaar negeert anderzijds wel de aanbevelingen van het BIV om geen sleutel te geven voor het pand echt verkocht is. Hier misbruikt de koper het in bezit zijn van de sleutel om de woning te kunnen verhuren vooraleer de akte verleden is en dat mag niet.

Reactie van vastgoedmakelaar.

Vastgoedmakelaar VDV uit Hasselt reageert bij monde van Patrick M die in Frankrijk met vakantie is. Als de koper Guy C, door het voortijdig ontvangen van de sleutel het vertrouwen van de vastgoedmakelaar heeft misbruikt, dan is dat een zaak tussen hen en Guy. Feit is, dat de koper, indien de huurders op 9 juli 2017 op de onwettige voorstellen van de verhuurder was ingegaan, de woning op 11 juli 2017 zou verhuurd geworden zijn. Het innen van waarborg cash in handen van de verhuurder is strijdig met artikel 1720 van het burgerlijk wetboek. 
--- einde update 1 6:05 12/07/2017

In de zoektocht naar een betaalbaar en conform pand worden de ervaringen met dag gekker. Via een advertentie in "Hebbes" wordt met opgave van een GSM nummer, een pand te huur aangeboden in de Cozijnstraat in Bree -Limburg-. De verhuurder spreekt met de kandidaat huurders af op zondag 9 juli 2017 iets na de middag. Nergens identificeert de verhuurder, die met de fiets naar de afspraak komt, zich. 

Nog geen eigenaar.

Tijdens de rondgang laat de verhuurder die wij later als bestuurder van vennootschappen Guy C. identificeren, weten dat het pand zijn eigendom nog niet is, maar dat hij de verkoper van de woning goed kent -sic- en de sleutels reeds overhandigd kreeg, de akte zou pas de eerste week van augustus bij de notaris verleden worden. 

Huurwaarborg cash in de hand.

Over de conformiteit van het pand, meer bepaald de elektrische installatie, kunnen we formeel zijn : ze is niet vatbaar voor een positief keuringsverslag. Of de woning vatbaar is voor een conformiteitsattest valt te betwijfelen. De meubels van de vorige eigenaar Harry B. die in maart 2017 is overleden, zijn nog allemaal aanwezig, inclusief producten in ijskast en diepvriezer terwijl de elektriciteit onderbroken is! Op het einde van het bezoek stelt de verhuurder zijn eisen : waarborg cash in de hand, niks op een bank, daar moet Guy niks van weten.

Vragen aan BIV.

Er worden hier over de gang van zaken vragen gesteld aan de beroepsvereniging van makelaars -BIV- en daar zal het niet bij blijven. De beroepsvereniging waarschuwt haar makelaars zelfs voor malafide kopers opgelet voor malafide koper 

Wordt nog vervolgd.

Artikel n : 06/17-6896
Geplaatst : 21:33 11/07/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 13 juli 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.