Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5789399
Laatste artikelen
Morsum Magnificat al twaalf jaar door Bruynseels belaagd en op Nederlands forum gratuit belasterd.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren.
Morsum Magnificat met de dood bedreigd door arbeider van aannemer uit Jabbeke.
Europol: 3 Arrestaties in onderzoek BTW-fraude.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Huurpoging 185 : Nu ook al discriminatie van bewoners uit andere provincie.
10 juli 2017
Huurders zijn de voetveeg en slaven van malafide verhuurders en de kassa van makelaars.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.923.400
Diksmuide / Genk  10 juli 2017. 

In het Vlaams Parlement volgde Morsum Magnificat tot voor kort de debatten in de Commissie Wonen tot we het geleuter en de show van de poenpakkers politici zowat beu waren. Maar ook zonder Morsum Magnificat blijven de show en de vele studies bestaan die in opdracht van minister bij de KU-Leuven, UGent en UAntwerpen van de band rollen. Recente studies bevestigen wat de voorgaande reeds hadden aangetoond, maar in de praktijk stelt Morsum Magnificat vast dat het van kwaad naar erger gaat. De problemen liggen in eerste instantie bij het beleid, vervolgens bij de verhuurders en tenslotte ook bij de makelaars die het spel omwille van de premies, ook meespelen.

Huurpoging 185.

Om als kandidaat huurder een woning te kunnen bekijken dienden we ons -waaronder de auteur van dit artikel- te verplaatsen van Genk naar Diksmuide. Het bezoek diende op zaterdag -8 juli- te gebeuren omdat de huidige huurders van het pand tijdens de week beiden werken. We hebben deze huurpoging als nummer 185 op onze Excel lijst genoteerd. Voor de heen- en terugreis stond er 442 kilometer op de teller, mede een beleefdheidsbezoek in Diksmuide en een poging om in Oostende aan "De Trap" vis te bemachtigen werd er tien uren gespendeerd, alles was een maat voor niets en dus NOOIT meer voor herhaling vatbaar.  

Huurcontract en discriminatie.

Na de bezichtiging, die zeventien minuten duurde, vernamen de kandidaat huurders dat de verhuurder een bedrijf is en er voor het pand een verkaveling op het getouw staat, wanneer dat zal gebeuren is nu nog niet geweten. Het pand ziet er, zowel van buiten als van binnen, uit als slecht onderhouden en investeringen zullen er zeker niet meer gebeuren, klinkt het. Vervolgens zegt de dame van het verhuurkantoor over het huurcontract het volgende : " ... een contract beginnen we meestal met een jaar om mekaar af te toetsen en zeker voor mensen die uit een andere regio komen ... ", na protest daarop zegt de dame van het verhuurkantoor " ... ik luister ook naar mijn opdrachtgevers ... ". Het is op de huurmarkt al heel ver gekomen, nu worden autochtone kandidaat huurders die uit een andere regio komen al gediscrimineerd ten opzichte van West-Vlamingen, dit is de tweede keer dat wij dat in West Vlaanderen ervaren, nu in Diksmuide en de vorige keer in Leke.   

Hiermede is huurpoging 185 afgelopen, op naar het volgende probleem.

Artikel n : 06/17-6895
Geplaatst : 9:15 10/07/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 10 juli 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.