Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5782882
Laatste artikelen
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Moerbeke RABA: Was het Federaal Agentschap Nucleaire controle daar op de koffie?
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten-Update1
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Geďntegreerde politie moet zich eerst van haar eigen rotte appels zuiveren.
02 juli 2017
Uitrusting technische installaties van commandowagen-s- niet conform. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.916.800
Genk / Brussel 02 juli 2017.

Bijna dertig jaar geleden legde Morsum Magnificat -jawel MM bestond toen reeds- via een lezersbrief in HUMO van 16 februari 1989 gesjoemel bij de Rijkswacht bloot. Het toenmalige Hoog Comité van Toezicht -HCT- spaarde kapitein Hartert en adjudant Braconier. Zeven industriële ingenieurs van Openbare Werken werden wel geblameerd. In de tachtiger jaren werden een vijftigtal illegale radioactieve opvangers voor bliksem op antennemasten van de Rijkswacht geplaatst. Hoewel het KB van 28 februari 1963 over het bezit van radioactief materiaal duidelijk was, lapte de Rijkswacht die wet aan haar laars. Waar die gevaarlijke tuigen gebleven zijn kan men tot op heden bij de DGJ van de federale politie, niet zeggen.

Genk.

We kunnen nog de hand leggen op de dossiers in onze archieven van enkele jaren geleden over de rotte appels bij de politie van Genk. Daarbij een inspecteur D.L. die in de zaak Velioglu verdacht werd van het leveren van een moordwapen! Die inspecteur en een andere wijkagent L.B. werden ook geschorst voor intra familiaal geweld. Ook de korpschef die met zijn dienstwagen in de Henry Fordlaan in vreemde omstandigheden over kop ging, ligt nog vers in ons geheugen. Die korpschef verloor van zijn echtgenote de echtscheiding en de advocaat JL die voor de vrouw optrad werd lange periode door de politie van Genk gepest. Nu we spijtig genoeg opnieuw in Genk zijn terecht gekomen en hopen er asap weer weg te zijn, worden de journalistieke wonden opnieuw open gereten. Wij kunnen ons in een tijdspanne van een maand, niet van de indruk ontdoen, dat de situatie in Genk geen sikkepit verbetert is, integendeel. 

Hasselt.

Over HaZoDi staat er nog steeds over de klokkenluiders van HaZoDi een boek op stapel, klokkenluidster Vera Vrancken zal er zelf niet blij mee zijn, alle drie hebben hun beroepsgeheim geschonden. Korpschef Pirard is evenmin onbesproken. Ook een gewezen Inp van het PIT Team die naar Montgomery muteerde en daar Hinp werd, evenmin. Kris D, was zeker geen voorbeeldflik, integendeel, ook die flik diende destijds tegen Morsum Magnificat een klacht in. Kris D, misbruikte in Brussel tijdens een opdracht schromelijk diens macht, een geboeide vreemdeling werd afgerammeld, de collega's van KD hebben hem dat niet in dank afgenomen, KD werd voor de correctionele rechtbank gedaagd, maar we weten helaas het resultaat daarvan -nog- niet, we hebben dat onderzoek wegens tijdsgebrek en financiële middelen helaas ook moeten stoppen. Morsum Magnificat is in tegenstelling tot de klassieke pers niet in de mogelijkheid haar bronnen te betalen. 

Commandowagens.

Het is een feit dat een twintigtal commandowagens van het merk Mercedes van de federale politie via een Nederlandse firma TTB -die op de fles ging- werden uitgerust. Waarom moest dat in Nederland? Alhoewel de federale politie dat niet toegeeft, is er meer aan de hand dan wat zij, na veel druk van Morsum Magnificat, willen prijs geven. Hoe dan ook ontdekte Morsum Magnificat tijdens het persmoment van de federale politie bij de herdenking van de slag van Waterloo op 21 juni 2015, dat de elektrische installatie van de commandowagen van de luchtsteun die daar toen was opgesteld, niet conform was met de wettelijke voorschriften van de elektrische installaties en de arbeidswetgeving. 

Openbaarheid van bestuur.

De federale politie weigerde de informatie te verstrekken die haar werd gevraagd, Morsum Magnificat diende haar recht op passieve openbaarheid af te dwingen, het duurde maanden vooraleer de gedetacheerde van de federale politie bij Binnenlandse zaken, een verslag diende vrij te geven. 

Negatieve keuring.

Uit een verslag van 9 december 2015 van het erkend keuringsorganisme J. Van Hemelen blijkt dat alvast de commandowagen Mercedes Sprinter van de luchtsteun, niet conform werd bevonden. De bevindingen van Morsum Magnificat van 21 juni 2015 waren wel degelijk juist. Morsum Magnificat werd sindsdien van de perslijst van de federale politie verwijderd. 

Nog andere artikels over dit onderwerp:

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1511&Itemid=2
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6821&Itemid=2

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6364&Itemid=0

Artikel n° : 06/17-6891
Geplaatst : 19:55 2/07/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 02 juli 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.