Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5789444
Laatste artikelen
Morsum Magnificat al twaalf jaar door Bruynseels belaagd en op Nederlands forum gratuit belasterd.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren.
Morsum Magnificat met de dood bedreigd door arbeider van aannemer uit Jabbeke.
Europol: 3 Arrestaties in onderzoek BTW-fraude.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Malafide verhuurders worden door corrupte systeem gesteund ten koste van huurders.
02 juli 2017
Drie te huur aangeboden panden op een rij, van dezelfde makelaar, duidelijk ongeschikt.  

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.916.700
Genk / Rummen / Nieuwerkerken 02 juli 2017. 

De huurders, waaronder de hoofdredacteur van Morsum Magnificat, hebben op 19 en 24 juni 2017 in Rummen en Nieuwerkerken drie door makelaar Anita Vandevorst aangeboden huurwoningen, als kandidaat huurder bezocht. Geen enkel van de drie woningen was vatbaar voor een conformiteitsattest en zou na een inspectie van Wonen Vlaanderen zeker een advies voor ongeschiktheid aangemeten hebben gekregen. De kandidaat huurders krijgen een hoop vragen voorgeschoteld maar mogen zelf, op straffe van niet te kunnen huren, geen enkele vraag stellen.

Beter weten.

Tijdens het bezoek van de woning aan de Driesstraat te Nieuwerkerken is de eigenaar aanwezig. Aan de man wordt diets gemaakt dat de elektrische installatie duidelijk niet voldoet maar met weinig kosten in orde kan worden gebracht, in feite een keuring reeds lang had moeten zijn uitgevoerd. Maar op de koop toe is de eigenaar eigenwijs en is ervan overtuigd dat er pas een keuring van de elektrische installatie nodig is bij een verkoop. De aanwezige makelaar Anita bevestigde dat! Zowel de eigenaar als de makelaar hebben ongelijk. De kandidaat huurders hebben dan ook de makelaar met de neus op de wet dienen te drukken, uiteraard is de huurkans voor de kandidaat huurders voor dat pand verkeken.   

Politiek en justitie schuldig.

De grote malaise in de huurmarkt is voor honderd procent de schuld van de politiek n justitie, de politiek maakt de wetten en justitie moet er op toezien dat ze worden toegepast. In geen enkele huurzaak waarbij deze redactie in mindere of meerdere mate betrokken was en door de Vrederechter-s- in het gelijk werden gesteld, heeft geen enkele Rechter ooit de verhuurden op de huurwet -20 februari 1991- of de Vlaamse Wooncode -artikel 20- gewezen! Huurders die zogezegd het kot afbreken of geen huur betalen, krijgen de volle laag en worden buiten gezet, malafide verhuurders die bij de verhuring de wet overtreden, worden door Rechter-s- daarop niet aangesproken.

Geen precedenten.

Navraag bij de jurist van Wonen Vlaanderen leert ons dat er bij Wonen Vlaanderen geen enkel dossier bekend is waarbij verhuurders na een strafklacht werden veroordeeld, de vaak sociale huurders hebben niet de mogelijkheden of zijn onvoldoende assertief om de strijd tegen onrecht aan te gaan.

Wonen Vlaanderen.

Vanaf heden gaat deze redactie alle huurpogingen die mislukken omdat de woning niet conform is, melden aan de jurist van Wonen Vlaanderen, verhuren van een woning die niet voldoet aan de wettelijke voorwaarden is strafbaar. Een ambtenaar van de administratie is dan, overeenkomstig artikel 29 van het Wetboek voor Strafvordering, verplicht om de Procureur in te lichten. Met document J17061508 werd de eerste melding aan de jurist overgemaakt. Het is het recht -artikel 25 Grondwet- en de plicht van de pers om mistoestanden publiek te maken.

Makelaars: ook hier het geld wat telt!

Uit ons onderzoek blijkt dat de makelaars zich bijvoorbeeld van een niet conforme elektrische installatie van een huurwoning niets moeten aantrekken. De makelaars moeten dringend tot meer beroepsernst worden aangespoord en er moet verhinderd worden dat zij voor de eigenaars niet conforme panden kunnen verhuren en er rijker van worden. Een makelaar ontvangt immers een flinke commissie op de verhuur en regelt eveneens tegen een fikse vergoeding, de staat van bevinding waarbij dan de ogen voor niet conforme zaken worden gesloten. De hier betrokken makelaar is geen alleenstaand feit, ze zijn allemaal ziek in hetzelfde bedje.   

Artikel n : 06/17-6890
Geplaatst : 13:40 2/07/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 02 juli 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.