Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4401495
Laatste artikelen
Brusselse Vervoersmaatschappij lanceert nieuwe mobiele app.
Telenet veroordeeld voor oneerlijke marktpraktijken en onterecht gebruik handelsnaam.
MIVB noteert minder tramongevallen en valt in de prijzen.
Oudenburg en de kortsluiting : Infrax weigert te antwoorden op vragen MM
Departement Omgeving opent pad voor blinden en slechtzienden op Kalmthoutse Heide
MM-263-02-Huurders steeds meer de voetveeg van malafide verhuurders.
07 mei 2017
Autochtonen gediscrimineerd ten voordele van Oost-Europeaanse huurders.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.851.700
Kortemark / Sint-Joris-Winge / Tremelo 07 mei 2017.

MM_263_02_Verhuurders.pdf

De zoektocht naar een volgens de wetten -huurwet en Vlaams Decreet- conforme en betaalbare woning is na één jaar nog niet ten einde, malafide verhuurders worden op politiek en juridisch vlak beschermd en de huurders zijn daarvan het slachtoffer en het gaat door de invasie van buitenlanders, van kwaad naar erger. Vreemdelingen stellen doorgaans immers geen vragen over de conformiteit van woningen, maar wie recht heeft op een tussenkomst in de huur van Wonen Vlaanderen, krijgt bij pogingen tot huren het deksel op de neus.

Drie maanden waarborg ...

Een voorbeeld van machtsmisbruik van een verhuurder uit Kortemark tonen we aan bij de zoveelste huurpoging. Bij het bezoeken van een door Johan V. te huur aangeboden pand te Handzame behoorde een verplaatsing van 320 km -heen en terug-. Na het bezoek van het pand gelegen aan de Spondestraat maakte de eigenaar condito sine qua non zijn voorwaarden bekend : "... ik wil drie maanden waarborg en één maand huur op mijn privé rekening alvorens het contract wordt opgesteld..". Johan V. naar de wetgeving verwijzen dat er maar twee maanden waarborg dient betaald, had geen enkele zin "... ik heb kandidaten genoeg..." waarop hij naar de deur stapte en ze open deed, de kandidaat huurder kon, na 160 km verplaatsing, terug naar huis vertrekken.

Onwettig.

De kandidaat huurder laat het daar niet bij en wil de schade in de vorm van verplaatsingskosten wegens onwettige handeling van de verhuurder, vergoed krijgen. Johan V. werd mede aan aangetekend schrijven daarvan op de hoogte gesteld. Johan V. schakelt meteen een advocaat in. De kandidaat huurder heeft tegen de handelswijze van malafide verhuurders diens voorzorgsmaatregelen genomen en zal bewijzen dat de verhuurder zijn eisen wel degelijk formuleerde en zal een geding bij de Vrederechter aanhangig maken. 

Op de koop toe bedreigingen.

De verhuurder van de woning vond het bovendien nodig op 24 april 2017 een schrijven te richten waarin hij dreigt een klacht in te dienen wegens terging, en dat allemaal omdat wij niet akkoord gaan met zijn onwettige eisen. De geschiedenis herhaalt zich, ook in Tremelo werd de politie ingeschakeld om ons diets te maken dat we geen telefonisch contact mochten opnemen met de verhuurster die een niet conforme woning verhuurde. De wijkagent heeft zich voor diens intimiderend gedrag na een klacht bij het Comité P, mogen verantwoorden.
 
Artikel n° : 05/17-6869
Geplaatst  : 10:40 7/05/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 10 mei 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.