Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227914

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MM-260-14 UAntwerpen beoogt een meer resultaatgerichte aanpak van het grondrecht
11 maart 2017
Morsum Magnificat beschuldigt Wonen Vlaanderen van het in stand houden van milieumisdrijven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.796.200 
Antwerpen / Tremelo 10 maart 2017.

MM_260_04_UAntwerpen.pdf
We hadden hier graag nog ettelijke bladzijden meer willen over brengen en aantonen dat het geleuter geen soelaas brengt, maar helaas ontbreekt ons de tijd.

Het Steunpunt Wonen en de Universiteit Antwerpen organiseerden vrijdag 10 maart in het Klooster van de Grauwzusters aan de Lange St Annastraat een studiedag over "Het grondrecht op wonen : naar een meer resultaat gerichte aanpak". Het werd een vrij juridische, technische materie, soms voor niet ingewijden te saai, wat kon worden toegeschreven aan de wijze waarop ze gebracht werd, vooral wanneer het handelde over
de selectiviteit en rechtvaardigheid -bestaat dat in Belgi?, red-.

Steeds hetzelfde stramien.

Voor de aanwezigen is het op het einde van de week een welgekomen dagje onderuit zakken en kletsen met de collegas. De aanwezigen, hebben misschien, op n uitzondering na -de auteur van dit artikel-, geen last van het verregaand ondermaatse woonbeleid dat met de dag nog toeneemt. De twee aanwezige, gewezen juristen in dienst van "Woonhaven" hebben zelfs het slotwoord van Bernard Hubeau niet kunnen afwachten en vertrokken al kort na de lunch. Frappant is dat Vluchtelingenwerk Vlaanderen en een Engels sprekende mensenrechtenactivist Reshad Jalali, naar Engels voorbeeld, hier juridisch woonrecht opeist. Vluchtelingen worden via FedAsil in feitelijk onbewoonbare panden neergepoot met een fikse vergoeding voor OCMWs zodat OCMWs dus op gebied van huisvesting, financieel beter worden en autochtonen op straat belanden. Op de opmerking die Morsum Magnificat daarover plaatste, had Lore Robeyns maar weinig zinnig wederwoord. We stellen steeds hetzelfde stramien vast, aanwezigen zijn een dagje weg van de sleur van het werk en hebben geen oor voor de echte woonproblemen en de echte oorzaak : " het decennia niet toepassen van het burgerlijk wetboek en de Vlaamse Wooncode en vooral het ontbreken van uitvoeringsbesluiten voor de toepassing van het conformiteitsattest.

Het wordt nog slechter.

Tot voor kort kon Wonen Vlaanderen, na een melding, van ambtswege optreden maar nu is dat voor ontvoogde gemeenten niet meer mogelijk. Die gemeenten hebben de controle op de conformiteit van woningen steeds stiefmoederlijk behandeld maar nu doen ze voor de "handhaving" beroep op een intergemeentelijke dienst die daarvoor van de gemeente een veel te krap budget ontvangen en zonder toelating van de eigenaar / bewoners het pand zelfs niet mogen betreden! Het wordt dus onder Homans, zoals Morsum Magnificat dat al jaren heeft voorspeld, nog slechter. Kan de UAntwerpen dr haar tanden eens inzetten of hebben ze ook bang om n of andere subsidie van de -p-overheid te missen voor de zoveelste studie?

Morsum Magnificat beschuldigt Wonen Vlaanderen van het in stand houden van milieumisdrijven en het onterecht uitbetalen van huursubsidie, Benediekt Van Damme kon wegens "te technisch" niet antwoorden op onze vragen en werd ingedekt door Sien Winters .... nogal wiedes, Sien Winters en haar team worden ook door Wonen Vlaanderen gesubsidieerd .... wiens brood men eet, wiens woord men spreekt ....

Artikel n : 03/17-6822
Geplaatst  : 19:54 11/03/2017

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Ervaringsdeskundige in woonproblematiek 
Laatste update ( 18 maart 2017 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.