Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6269895

Laatste artikelen
Aalter waar zelfs de verticaliteit erg veel afwijkt van het normale!
VTM levert bewijs van onveilig werken in Sint Truiden
Aalter: Pieter De Crem, alias Crembo, is back in town.
Coronawetten op 23 oktober gepubliceerd in het Staatsblad, zijn ze onwettig?
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Tremelo : College beslist morgen over afnemen bevoegdheden Schepen "Wiske" Maes-Update1
08 februari 2016
De CD&V kan de rancuneuze plannen van burgemeester Paul Dams wel dwarsbomen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.381.400
Tremelo 08 februari 2016.

--- Update 1
Alleen Europa.
Zoals verwacht en door deze redactie al op 12 januari 2016 gebracht en geanticipeerd, zijn de bevoegdheden van Schepen Marie-Louise Maes vandaag tijdens het College afgenomen. "Alleen Europese aangelegenheden blijven nog over ", aldus Wiske Maes die voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelt.

Nog drie jaar.
Aangezien de CD&V pro Wiske was, kon dat in feite niet gebeuren, maar het moet blijken dat Wiske niemand van de CD&V met de Zwarte Piet -voor haar gestemd te hebben- wilde opzadelen "ze moeten het nog drie jaar doen en ik wil niemand in de problemen brengen", zegt Wiske.

Beducht.
Dat wil dus zeggen, dat Dams weer zijn zin heeft gekregen. Wij stellen de vraag of Dams weer zijn zin heeft gekregen aan Wiske ".niet helemaal, we zullen wel zien.." zegt ze. Wordt dus duidelijk nog vervolgd. Hoe zwaar het verlies is dat de Open Vld iemand verliest aan iemand die bij de vorige verkiezingen bijna achthonderd stemmen behaalde, zal zeker nog blijken.
--- einde update 1 15:09 9/02/2016

Morgen dinsdag 9 februari 2016, vergadert het College van Burgemeester en Schepenen van Tremelo. Op de agenda staat onder meer het afnemen van de bevoegdheden van de onlangs uit de Open Vld getreden Marie-Louise, alias Wiske Maes. Het is voor burgemeester Paul Dams een haast onmogelijke taak om zijn slag thuis te halen en de afvallige haar bevoegdheden als Schepen van Sport, Welzijn en Kind en Gezin af te nemen.

CD&V.

Uit goed ingelichte bron-nen- vernemen we dat de CD&V niet geneigd is om mee te gaan in het gedachtegoed van burgemeester Paul Dams. Als het zo is, dan zal de Schepen van Sport haar bevoegdheden an het College van 9 februari behouden, tenzij er binnen de CD&V ook meningsverschillen zijn.    

Nieuwe partij?

We vernemen ook dat er links en rechts achter de schermen gepolst wordt om in Tremelo een nieuwe politieke partij op de been te krijgen. Er zijn in Tremelo steeds meer personen die in het verre of nabije verleden opzij werden geschoven en er van overtuigd zijn dat de macht van Paul Dams tanende is. Andere tegenstanders van de wijze waarop Dams aan politiek doet, willen mede een nieuwe politieke wind, de sjerp van Paul Dams afnemen. 

Meer volgt.

Artikel n  : 02/16-6361
Geplaatst  : 19:44 8/02/2016

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 10 februari 2016 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.