Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6252753

Laatste artikelen
Aalter: Pieter De Crem, alias Crembo, is back in town.
Coronawetten op 23 oktober gepubliceerd in het Staatsblad, zijn ze onwettig?
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Aalter : Een staaltje onveilig werk bij plaatsing zonnepanelen-update1
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
OCMW Tremelo : Racistisch getinte uitlating van Raadslid over opvang asielzoekers.
24 december 2014
Problemen met het pand Kalvennestraat, convenant met Fedasil wordt opgezegd


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.899.800
Tremelo 24 december 2014

Gisteren 23 december 2014 was er weer de OCMW Raad waarvoor het Tremelose publiek geen interesse heeft. Het toeval wil dat ook burgemeester Paul Dams is komen opdagen. Gisteren was er weer een zeer opmerkelijke uitspraak te noteren van Raadslid Leo Van Win, dat was enkele maanden geleden ook al het geval, maar nu ruikt de uitspraak van de Open Vld'er wel degelijk naar racisme en dat is niet alleen zeer vreemd voor een OCMW Raadslid, maar zelfs strafbaar. In een vorige zitting stelde Van Win ook al zijn veto tegen het toekennen van dringende steun, dat was volgens het Raadslid niet nodig, men moet zich maar voorzien klonk het - zie MM-227-11 juni 2014 op p.7-

Financiėn.
De centen blijven voor het OCMW van Tremelo nu en later een aandachtspunt. Nu Katrien Weets als financieel beheerder er de brui aan geeft en de beheerder van de gemeentelijke financiėn Werner Van Rompuy, die taak binnen het OCMW van Tremelo moet overnemen, zal er hopelijk misschien in de toekomst wat veranderen.

Kalvennestraat.

Dat er problemen zijn met de woning aan de Kalvennestraat, -woning die in het kader van LOI wordt gehuurd- werd door deze redactie aangekaart, inspectie Wonen Vlaanderen deed haar werk en de burgemeester van Tremelo kreeg ondertussen van Wonen Vlaanderen het verzoek om de woning ongeschikt te verklaren. Nu zegt het OCMW van Tremelo de overeenkomst met Fedasil op, maar "waarom" wordt niet gezegd.

Fedasil.
Al maanden proberen wij bij Fedasil in diverse dossiers Mieke Candaele aan de lijn te krijgen, dat is ons echter nog nooit gelukt, ook vandaag niet. Communicatiemedewerker Lien Van Waeyenberghe die we vandaag wel aan de telefoon kregen, doet dergelijke dossiers niet. Iedereen is bij Fedasil zowat met vakantie, klinkt het, en stuur maar een mailke ! Wat Morsum Magnificat betreft, mag men bij Fedasil ook wel eens "grote kuis" houden.

Eigenaars Kalvennestraat.
Het oude boerderijtje werd door het OCMW van Tremelo ten tijde van Voorzitter Jacquy per 1 januari 2001 gehuurd. De verhuurder, wijlen Felix Loosen, was een sociaalvoelend man, dat bevestigt diens dochter
Marie-Rose op 22 december 2014 aan deze redactie. Haar vader zaliger wilde mensen in problemen helpen en daarom het pand verhuren met de voorwaarde dat de woning diende verhuurd "aan personen die zich in een behartenswaardige sociale situatie bevinden", zo staat het ook in het huurcontract.

Medelijden.
Marie Rose L., die in Diest woont, heeft na de verhuring aan het OCMW niets meer vernomen, dat komt misschien ook omdat aanvankelijk haar broer Francis, die ondertussen ook is gestorven, die zaken regelde. Nu zit ik er mee opgescheept, zegt Marie Rose. Als wij stellen dat het OCMW haar wettelijke verplichtingen niet is nagekomen, reageert de dame dat zij er geen "zaak" van gaat maken. Nog straffer is dat de vrouw in feite medelijden heeft met het OCMW van Tremelo dat het toch financieel niet rooskleurig heeft!

Opknappen.
Marie Rose wil de strafpunten die Wonen Vlaanderen heeft opgemerkt, wel herstellen. Het is heel straf dat het OCMW van Tremelo hier uit de wind wordt gezet. Of de bestemmingswijziging van de woning naar
Kamerverhuur is gewijzigd, weet de dame evenmin. Het OCMW heeft veel geluk dat er nog dergelijke verhuurders bestaan waarmee ze de vloer kunnen vegen. In een ander geval die beslecht werd voor de Rechter te Antwerpen kwam het OCMW van Tremelo er wel minder goed uit http://www.politics.be/nieuws/3226/


Audit.
Er is een decretale verplichting om een intern controlesysteem in te voeren legt de Secretaris Wim Vandenbroeck uit, een dergelijke interne audit zal aanleiding zijn van een zelfevaluatie en dat is volgens Morsum Magnificat in het OCMW van Tremelo wel nodig. Vier jaar geleden liet Secretaris en Oost-Vlaming Wim Vandenbroeck in de gazet optekenen wat te gaan ondernemen, maar blijkbaar loopt het met de "Messenvechters" toch niet van een leien dak, het verwondert ons niet.  

Artikel n° : 12/14/5717
Geplaatst : 9:49 24/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 25 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.