Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6217429
Laatste artikelen
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Coronacircus: Het "Volk" doet zichzelf de das om-Update3
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
Commissie Wonen en de samensmelting van SVK en SHM-P1
Huur- en Armoedewetgeving in 2015 volledig in Vlaamse handen-Update2
23 november 2014
Drie Commissievergaderingen werpen nog geen enkel licht op het beleid van Homans.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.851.800
Brussel  / Tremelo 23 november 2014.

--- Update 2 14:37 23/11/2014
En en al ijdelheid.
De minister van Wonen, Liesbeth Homans -N-VA- moet zich in de 7e -zeverende- Dag niet z ijdel opstellen, een minister kan iemand niet uit diens woning zetten, daarvoor moet er eerst een Vonnis zijn van de Vrederechter en pas dan komt de deurwaarder -luxe postbode- met behulp van de gemeente om de spullen op te laden en in een gemeenteloods te dumpen. Ook in het putteke van de Winter zetten ze, zoals in Begijnendijk, mensen gewoon op straat, dat heeft Homans zker nog niet meegemaakt.


Zo worden de spullen van iemand die uit het huis wordt gezet in Begijnendijk behandeld, ze gooien het er letterlijk op. Hier werden de bejaarde - en zieke- personen op 9 januari 2009 bij minus 9 graden op straat gezet. Daar heeft Liesbeth Homans allemaal geen last van.

Gazetten.
Na de verschijning op de 7e -zeverende- Dag, springt de klassieke pers weer op de Vrt kar, toch vreemd dat er in de commissies Wonen van die -politiek gemanipuleerde- pers nog niemand is komen opdagen, nogal wiedes dat de minister noog is in het land der blinden.
--- einde update 2 

--- Update 1 11:15 23/11/2014
Homans "blundert" in de 7e zeverende dag.
Wie deze morgen met kennis van zaken naar de "7e zeverende dag" heeft gekeken, met kennis van zaken kan oordelen, kon al heel snel twee miskleunen vaststellen. Primo; minister Liesbeth Homans kent haar les over "Ongeschikte" en "Onbewoonbare" woningen nog steeds niet. Ook over het conformiteitsattest gaat de minister in de mist, gemeenten maken dit zelden op, Wonen Vlaanderen tegenwoordig meer. Er is wel veel meer verschil tussen "ongeschikt" en "onbewoonbaar" verklaring van een woning, ook bij een advies van Wonen Vlaanderen om een woning ongeschikt te verklaren, is er een puntensysteem. Bij een onbewoonbaarverklaring moet de burgemeester voor een nieuwe woning zorgen, bij een ongeschikt verklaring niet. In deze laatste is de positie van de kandidaat huurder voor een sociale woning ook veel minder belangrijk dan bij een onbewoonbaar verklaring. Homans zou als gewezen Voorzitter van het OCMW van Antwerpen veel beter moeten weten, heeft ze van die periode dan niets geleerd, wat heeft ze als Voorzitter dan gedaan ?

Geen 70.000 maar 105.000 wachtenden.
De presentator van de 7e Dag, Tim Pauwels moet zijn les ook veel beter leren, er zijn in tegenstelling tot wat hij zevert, wel degelijk 105.000 -dixit Mercedes Van Volcem- mensen die wachten op een sociale woning en GEEN 70.000 zoals Tim Pauwels de kijkers en het aanwezige publiek verkeerd inlicht. Volgens Valerie Taeldeman zjin er 78.500 wachtenden op een sociale woning. Vlaanderen heeft een patrimonium van 150.000 sociale woningen waarvan er 25.000 in slechte staat zijn en gerenoveerd moeten worden. SVK's vertegenwoordigen slechts n procent van de huurmarkt.

Scheefwoners.
In de sociale woningen wonen 12.000 gezinnen die wegens te hoog inkomen, helemaal geen recht hebben om daar te wonen. De minister legt wel verandering op tafel en wil de levenslange contracten afschaffen, maar ondertussen blijven niet gerechtigden sociale woningen bezetten, wat sociale huurmaatschappijen toejuichen omdat zij huurders hebben die mr betalen dan de gerechtigde sociale huurders. Zelfs in het huren worden sociale huurders door scheefwoners gediscrimineerd.

25.000 Niet conforme sociale woningen!
Minister Homans moet "Veranderen" voor "Verbetering"  van de situatie voor de sociale huurders en conforme woningen verhuren -Decreet houdende  de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997-. De dakisolatienorm zoals door de Vlaamse Regering op 28 oktober 2011 is beslist, wordt opgenomen in de technische verslagen van Wonen Vlaanderen en dient vanaf 1 januari 2015 worden toegepast. Op die manier zullen OCMW's, zoals dat van Tremelo, voor een verhuurde woning zonder dakisolatie op vijf jaar tijd, geen 26.500 liter stookolie moeten leveren en met belastinggeld betalen.
--- einde update 1

Na drie commissievergaderingen met betrekking tot Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen die de Vlaamse huurwetgeving en het armoedebeleid op het getouw moet zetten, zijn we over het inhoudelijke nog niets te weten gekomen. Wat we wel weten is dat het dringend nodig is dat de commissieleden dringend een cursus "Armoede" volgen en minstens drie maanden in een woning moeten worden gedumpt die feitelijk onbewoonbaar is. De commissieleden moeten gedurende die leerperiode verplicht worden om zich minstens n keer per week bij het OCMW aan te bieden, een voedselpakket op te halen en kleding uit de kringloopwinkel te dragen. De commissieleden lopen naast hun schoenen en staan wat betreft de voeling met het wonen in niet conforme woningen en armoede, nergens. Sommigen zijn wel kampioen in decadentie en ongepast in een debat over huurproblemen en armoede.

MM_232_12_Wonen_2015.pdf    Meer volgt

Artikel n : 11/14/5676
Geplaatst  : 19:33 21/11/2014

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 23 november 2014 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.