Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6314984

Laatste artikelen
Aalter: Huurzaak escaleert tot op niveau van Pieter De Crem.
Coronamaatregelen in Staatsblad zijn dixit Rechtsgeleerde, Prof -em- Luc Lamine,onwettig.
ABC Gezondheid: Waarom wordt er gelogen over de Covid-cijfers?
Vlaams Parlement: Pers niet toegelaten voor hoorzitting VRT
Morsum Magnificat in de clinch met het Aalter van De Crem.
GAS-wet : Morgen eerste nationale betoging te Brussel-MM-215-14
29 juni 2013
Tweede betoging gepland op 26 oktober om druk verder op te drijven.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.119.200
Brussel / Lanaken 29 juni 2013.

MM_215_014_Gas_Betoging.pdf  volledig artikel

--- Update 1 22:20 29/06/2013 
Protestmars.
Om twee uur werd deze namiddag aan het Centraal Station in een protestmars van tweeduizend demonstranten naar Brussel Zuid gestapt, het werd een ludieke en rustige demonstratie tegen de GAS boeteregeling, Joëlle Milquet, Annemie Turtelboom en ook Elio Di Rupo waren kop van Jut.
Meer in MM_215_14
--- einde update 1

Exact 1 maand na de goedkeuring van de nieuwe GAS-wet komt er zaterdagmiddag 29 juni een nationale betoging tegen GAS in Brussel. De oproep werd gelanceerd op spontaan initiatief van een tiental verontwaardigde jongeren en wordt inmiddels mee ondersteund door tientallen jeugdorganisaties, vakbonden en middenveld organisaties.

Enorme bijval.
Woordvoerder van het initiatief is Mathias Vander Hoogerstraete, die het als volgt verwoordt: “We zijn blij verrast met de enorme bijval en steun die ons initiatief afgelopen maand kreeg van duizenden verontwaardigde burgers en een brede waaier aan organisaties. Het bewijst dat het maatschappelijk debat rond GAS helemaal niet ten einde is, met deze betoging willen we dit ongenoegen de komende periode omzetten in concrete actie”.

Internetkabaal?
De recente uitspraak van Joëlle Milquet, die de kritiek van 213 middenveldorganisaties op de nieuwe GAS-wet beschreef als “een beetje internetkabaal van een paar VZW’s” goot nogmaals olie op het vuur volgens Mathias Vander Hoogerstraete: “De arrogantie van Joëlle Milquet haar uitspraak staat voor velen symbool voor de onwil van onze politici om te luisteren naar de enorme kritiek op het GAS-systeem. Via deze actie zullen we hen op 29 juni aantonen dat de kritiek verder gaat dan enkel wat  internetkabaal”.

Bezorgdheden.
De organisatoren van de manifestatie wensen op 29 juni iedereen samen te brengen die niet akkoord gaat met het GAS- systeem rond de volgende centrale bezorgdheden: 
- Het recht om jong te zijn.
- De willekeur inherent aan het GAS- systeem.
- Het recht op vrije meningsuiting en protest.
- Het  criminaliseren van sociale problemen.
GAS wordt alsmaar meer gebruikt om een negatief antwoord te bieden op groeiende sociale onverdraagzaamheid, in plaats van te zoeken naar een positieve en sociale oplossing. Wij pleiten voor echte sociale oplossingen die overlast aan de wortels aanpakken in plaats van in te zetten op repressie en het aantasten van fundamentele democratische rechten.

Eerste nationale actie.

De betoging zal de eerste nationale actie zijn tegen GAS en tevens de start inluiden van verschillende andere campagnes en initiatieven. Zo wordt er reeds een tweede nationale betoging gelanceerd op 26 oktober om de druk verder op te drijven op het moment dat ook de lokale besturen de nieuwe GAS-wet kunnen implementeren.

Deelnemers.
Organisaties die mee op straat komen: ABVV-jongeren, Actief Linkse Studenten & Scholieren, ACV-Jongeren, Animo, jong links, Laique Bruxelles, CEF (Comité des élèves francophones), COMAC, Ctizenne, Daklozen Aktie Komitee, datapanik.org, ÉGALITÉ, Etudiants de Gauche Actifs, Etudiants FGTB-Union syndicale etudiante, Federatie sociaal-cultureel werk, Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen, FOS - Open Scouting, Gezinsbond, Groen!, HCA-OVL, Het Werkt - Sa Marche, Intal, JAC, Jeugdraad Limburg, jeunes csc bruxelles, jeunes csc mons, jeunes csc vervier, JH Club 9 vzw, JNM, JOC, Jong Groen, KLJ & Groene Kring vzw, KSJ-KSA-VKSJ, LCR, LEF-FGE, Liga voor Mensenrechten, Ligue des Droits de l'Homme, LSP-PSL, Masereelfonds, MOC Bruxelles, Motief VZW, Netwerk tegen Armoede, Occupy Antwerp, Palestine Solidariteit, PVDA-PTB, ROOD!, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Soft Revolution VZW, State of the Pigs, Stop-repression.be, StopSAC, Studiekring Vrij Onderzoek, TegenGAS, Victoria Deluxe, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Vlaamse Jeugdraad, Vlaams-Socialistische Beweging, Vonk, Vrede VZW, Vrouwen Overleg Komitee, VVJ - Vereniging Vlaamse Jeugddiensten, VVS

Bron : Liga voor Mensenrechten vzw
Bewerking : jvds

Artikel n° : 06/13/5013
Geplaatst : 23:33 28/06/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


Laatste update ( 30 juni 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.