Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5412524
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
Adobe zet klanten met oudere fotoshop voor een voldongen feit.
21 december 2012
Amerikaanse Server voor CS2 van Adobe / Fotoshop op 13 december 2012 uitgeschakeld.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.921.900
USA / Lanaken 21 december 2012

Wie een oudere versie van fotoshop bezit kan deze -zoals wij- plotseling vanaf 13 december 2012 niet meer gebruiken, de Amerikanen hebben de server die CS2 ondersteunde, van de ene dag op de andere buiten dienst gezet -zie link http://helpx.adobe.com/nl/x-productkb/policy-pricing/creative-suite-2-activation-end-life.html

Amerika geeft de toon aan.
Nadat ook nze Engelstalige legaal aangekochte versie van fotoshop het niet meer deed, zijn wij er met wat gezoek achter gekomen dat het Amerikaanse Adobe haar CS2 server buiten dienst stelde en haar Europese vestigingen opdracht gaf om de gedupeerde klanten te helpen, maar dat loopt  niet van een leien dakje, het moederhuis Adobe USA en EU hebben blijkbaar niet dezelfde zienswijze. In Amerika krijgen we het nummer van de Belgische vestiging maar, zoals gewoonlijk, is het de Nederlandse helpdesk die uiteindelijk de klanten verder helpt.

EU versus USA.
Wie destijds het pakket in de USA aankocht, heeft door het stilleggen van de Amerikaanse server nog een extra probleem, in Brussel zegt men :  "u heeft het pakket in Amerika aangekocht en dat ondersteunen wij hier niet, maar van Amerika moeten we dat" klinkt het. Bij navraag in Amerika heeft men daarover een andere zienswijze, daar wordt gezegd dat de klanten die het pakket in Amerika hebben aangekocht in Europa moeten geholpen worden, het gekende, -in casu Adobe- van het kastje naar de muur. Met wat overtuiging kunnen we Adobe Brussel duidelijk maken dat Amerikaanse klanten k klanten zijn.

Nieuwe CS2
Uiteindelijk krijgen we via mail om 16.57u. vanuit Brussel dan toch een ID en passwoord toegestuurd om de "nieuwe" CS2 te downloaden maar, wat dacht u, geen toegang te krijgen tot de site. De heren in Brussel -en in Amsterdam- stoppen om 17.00u. dus wachten tot de volgende dag, vandaag dus. In Brussel was men onmiddellijk lastig maar de technische ondersteuning in Nederland was behulpzaam. Direct werd een nieuw passwoord, dat we zelf mochten ingeven, aangemaakt en hadden we toegang tot de downloadsite van Adobe zodat we, na 1,5 dag, weer verder konden met ons werk.

Razzia.
Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat Adobe een razzia heeft gehouden om de illegale software uit te schakelen en, zoals dat altijd gaat, zijn zij die niet sjoemelen daarvan het slachtoffer. Daarom adviseert deze redactie de fraudeurs aan te geven. In het geval van Hissie, een vermeende oplichtster waarover wij meermaals publiceerden, hebben aangiftes in Nederland niets uitgehaald, de politie heeft er niets mee gedaan, anderzijds hebben vele gedupeerden van Hissie geen aangifte gedaan omdat de kopers zich schuldig maakten aan heling. Wie een programma dat een paar honderd euro kost, voor twintig euro koopt, weet dat er iets mis mee is en is ook strafbaar en daarvan heeft Hiskea alias Hissie handig gebruik gemaakt.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4092&Itemid=0  

Artikel n : 12/12/4748
Geplaatst : 10:46 21/12/2012

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
evjs  


2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.