Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5410371
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
Begijnendijk : Kind ernstig gewond na val uit raam van eerste verdieping-Update1
24 augustus 2012
Niet verhuurbare bovenverdieping pas verhuurd aan zogenaamde familie.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.800.900
Begijnendijk / Lanaken 24 augustus 2012

--- Update 1 23:27 25/08/2012
Geveinsde familie?
Van de door de eigenaar verbouwde bovenverdieping werd ook de elektriciteit aangelegd, daarvoor werd afgetakt van de bestaande metergroep. Bij de firma De Meutter in Heist-op-den-Berg werd een mono fase teller van Landis aangekocht en geďnstalleerd, dat op zichzelf is ook al niet toegelaten, want men mag niet zómaar elektriciteit verkopen. Van een keuring van de nieuw aangelegde elektrische installatie van de bovenverdieping is er geen sprake, toch is dat verplicht. Of de elektrische installatie voldoet aan het AREI is lang niet zeker, of er geen gevaar is voor overspanning, kortsluiting, brand of elektrocutie, óók niet. Of de stookolietank in orde is, is evenmin duidelijk, wat wel duidelijk is, is het feit, dat de stookolie voor één installatie dient, maar er toch twee gezinnen wonen. Of er nog andere problemen zijn, wie zal het zeggen. Tenslotte nog dit; waarom diende het Parket eigenlijk te worden ingeschakeld en zo ja, zal het Parket zich dan niet afvragen of dat gezin daar wel kan / mag wonen? Zou het om geveinsde familie kunnen gaan?
--- einde update 1

Een koppel dat inwoonde aan de Mechelbaan 206, verbouwde de bovenverdieping tot een appartement en onder het puntdak werden drie slaapkamers gemaakt, uiteraard werd aan de gemeente geen bestemmingswijziging gevraagd. Recent verhuisde het koppel en hun kind naar het Leuvense en hebben ze het appartement, ondanks dat het geen busnummer heeft, toch verhuurd.

Niet verhuurbaar.
Volgens informatie kon dat appartement niet verhuurd worden omdat de stedenbouwkundige voorschriften overtreden werden, maar dat blijkt toch gebeurd te zijn en wel aan een koppel van Marokkaanse afkomst met een kindje. Volgens de eigenaar zou het om familie gaan, maar dat is verre van zeker. Begin deze week waren er ook al problemen met kindje van het koppel, het moest naar het ziekenhuis. Vandaag zou dat kind uit het raam zijn gevallen. Omtrent de omstandigheden kon het Leuvens Parket niets zeggen en de politie van de BRT zou de zaak onderzoeken.

Burgemeester reageert niet.
We proberen de birgemeester van Begijnendijk Willy Michiels -MGB- te bereiken maar de man neemt zijn GSM niet op. 

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 08/12/4890
Geplaatst : 16:38 24/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.