Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5410406
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
Rechtszaak Maes Hoogwerkers : Advocaat van fabrikant bikkelhard voor Auditeur, Expert en Maes.
28 februari 2012
Over de toepassing van de wetgeving rond PBM is geen discussie mogelijk.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.606.000
Leuven / Lanaken 28 februari 2012

Tijdens de eerste zitting van de Correctionele Rechtbank te Leuven van 14 februari 2012 met als Voorzitter F. Verstraete, mocht de verdediging van Maes Hoogwerkers aan het woord, zowel de advocaten van Maes als het Openbaar Ministerie willen, wegens een defect onderdeel, alle schuld voor de dood van Walter Vervoort en Ludo Bollen in de schoenen van de leverancier van de hoogwerker, de Duitse firma Teupen  http://www.teupen.com/de/, schuiven. De verantwoordelijkheid van Maes Hoogwerkers, Rigo of Elia die de hoogwerker huurde, of de slachtoffers zelf, werd en wordt blijkbaar niet in vraag gesteld. Vandaag werd ook beslist dat de zaak op 24 april 2012 om 09 u zal worden verder gezet, de burgerlijke partijen moeten dus ng geduld uitoefenen.

Bikkelhard pleidooi van advocaat van Teupen.
Vanmorgen kreeg de Duitse firma Teupen in deze zaak, vertegenwoordigd door meester Peter Engels, -
http://www.elegis.be/Front/e3-748-294/Avocats/Peter-ENGELS.aspx - om half tien het woord, het bikkelharde maar -volgens ons- meesterlijke pleidooi van deze advocaat heeft meer dan drie uur in beslag genomen. Volgens de advocaat  werd er geen onderzoek charge en decharge gevoerd, maar door de gecreerde sfeer onder impuls van de auditeur, werd de werkgever Maes uit de wind gezet en enkel de firma Teupen en Till Gmbh http://www.till-hydraulik.de/ aangepakt. Of de huidige Arbeidsauditeur H. Baeke de zaak van meetaf heeft behartigd is niet duidelijk, het zou ook de ondertussen op rust gestelde Philippe Berben kunnen geweest zijn. Ook met de leugens van de ingenieur van Maes Hoogwerkers, Michel R. en diens assistent K. werd komaf gemaakt. Ook de vreemde bijkomende opdracht die de expert van de onderzoeksrechter kreeg om na te gaan of het ARAB hier van toepassing was, kon volgens de advocaat niet door de beugel. Ook het feit dat de expert zich op juridisch vlak heeft begeven en deze al vr de officile aanstelling door de Rechtbank het dossier ontving en reeds door een speurder van de FGP, A. en Maes volledig werd gebrieft, zet de geloofwaardigheid van de expert in een verdachte hoek.

Slachtoffers tekenden document.
Dat een ambtenaar van de FOD WASO -Jan Jacobs- door de expert over de toepassing van het ARAB diende ondervraagd en die ambtenaar zou gezegd hebben dat het dragen van PBM niet verplicht was, verwondert
Morsum Magnificat geenszins, Jan Jacobs heeft in verleden k blijk gegeven Maes en haar toenmalige preventieadviseur Carine C. de hand boven het hoofd te houden. Deze ambtenaar is, nadat hij bij de FOD WASO vervroegd op rust werd gesteld, bij het controleorganisme Electro Test in dienst genomen en ook dt is hoogst vreemd. Uit het pleidooi van meester Engels werd ook duidelijk dat de slachtoffers Bollen en Vervoort, in 2005 bij Maes een document ondertekenden waarbij het gebruik van PBM in een hoogwerker een verplichting was.

Meester Engels even schaakmat.
U leest meer over de zitting van vandaag in Morsum Magnificat 200, daarin krijgt u ook het antwoord op de vraag die Voorzitter Verstraete aan meester Engels op het einde van de zitting stelde, namelijk over de
eventuele testen die worden uitgevoerd, trouwens geen onverstandige vraag van de Voorzitter die daarmee Meester Engels even schaakmat zette.
Meester Engels had hier naar de keuringen vr indienststelling
-art.280 ARAB- en de belastingsproeven NBN E52-008 en de artikels 434-453-457-462-462 bis en 462 ter van het ARAB kunnen verwijzen. Bij testen vr indienststelling dienen de toestellen statisch 40% en dynamisch 25% overbelast te worden, daarbij mogen geen vervormingen aan de machine of haar onderdelen optreden. Bij wijzigingen aan een machine / hefwerktuig moeten er opnieuw keuringen gebeuren, hijsen van goederen moeten de inrichtingen voldoen aan veiligheid "zes", voor het hijsen van personen is de veiligheid "zestien".

Meer in MM_200

Artikel n : 4.505
Geplaatst : 21:04 28/02/2012

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 05 maart 2012 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.