Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227933

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Democratie en persvrijheid in het gedrang.
28 oktober 2010
Journalisten en uitgever Morsum Magnificat gedagvaard.

PERSBERICHT. 28 oktober 2010 16:15

Uitgever, journalisten van Morsum Magnificat op 27 oktober 10 voor de Correctionele Rechtbank te Leuven gedaagd.

De wijze waarop de dagvaarding, uitgebracht door het Parket te Leuven, wegens de klachten tegen de journalisten en de redactie van Morsum Magnificat, uit een bepaalde politieke hoek, tot stand is gekomen, is een kaakslag voor de vrijheid van meningsuiting en de burgerplicht. Het onderzoek werd overwegend charge gevoerd en op de vraag aan de Onderzoeksrechter om in bepaalde dossiers bijkomende onderzoeksdaden te verrichten, werd zelfs niet ingegaan.
Dat een advocate n politica MGB en Open Vld -  die zelf in het dossier genoemd is, n van de burgerlijke
partijen mag verdedigen, is  blijkbaar k  geen probleem.  Dat Morsum Magnificat mt bewijsmateriaal aantoont dat de in Begijnendijk wonende expert, Julien D. die ook opdrachten voor het Leuvens Parket uitvoert, in een groot schadegeval ten voordele van zijn broodheer Iverlek en  Electrabel toevallig?- een verkeerde conclusie trok, moet k kunnen.  Dat Morsum Magnificat in het kader van het algemeen belang  begaan is met de veiligheid en als gevolg daarvan de onstabiele gevel bij zakenman T. te Aarschot had aangekaart, wat een bouwkundig ingenieur, de architect van de stad Aarschot ook hebben vastgesteld en beaamd, ziet het Leuvens Parket k niet. De Raad Voor Journalistiek heeft voor haar beoordeling in het OCMW dossier haar eigen regels opzij gezet. Dat kan allemaal geen toeval zijn. De strafvordering van de Procureur wordt betwist, er zijn geen bewijzen dat de journalisten fouten hebben begaan, bovendien is de Correctionele Rechtbank niet bevoegd, maar wel het Assisenhof. Daarover is er volgende rechtspraak :
Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel 54261/10599 van 26 juni 2008. Hof van Cassatie p.09.1536.n1 van 2 februari 2010 Hof van Beroep te Gent 6e kamer BG.52.99.529/01 Persdelict 7 januari 2005

Morsum Magnificat zal haar onafhankelijke koers blijven verder zetten, de arbeidsonveiligheid en andere mistoestanden in het kader van het algemeen belang blijven aankaarten, en, wanneer we daarvan in kennis worden gesteld, k uit Begijnendijk -de hoofdstad van de Bananenrepubliek Vlaams Brabant waar de democratie ver zoek is -, na onderzoek aan het licht worden gebracht.

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck
Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever houder merkenrecht

Laatste update ( 29 oktober 2010 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.