Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4401564
Laatste artikelen
Brusselse Vervoersmaatschappij lanceert nieuwe mobiele app.
Telenet veroordeeld voor oneerlijke marktpraktijken en onterecht gebruik handelsnaam.
MIVB noteert minder tramongevallen en valt in de prijzen.
Oudenburg en de kortsluiting : Infrax weigert te antwoorden op vragen MM
Departement Omgeving opent pad voor blinden en slechtzienden op Kalmthoutse Heide
Wonen en Welzijn in Genk -en elders-:Iedereen gelijk voor de -sociale- wet?
25 juli 2010
Persconferentie in Genk was vragen naar de bekende weg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 747.500
Genk 25 juli 2010.

Drie dagen heeft deze redactie tussen allerlei andere taken in, zich geen moeite gespaard om rond de persconferentie van 22 juli 2010 bij Wasda Genk eea uit te diepen en daarover maar liefst zes bladzijden ANDER NIEUWS te brengen, we hadden er makkelijk 20 over kunnen brengen.

MM-179-01_Wonen_Welzijn. GRATIS te downloaden

Vragen naar de bekende weg.
Dat het "Logeerproject" in de Vennestraat te Genk positieve elementen in zich heeft gaan we niet ontkennen, maar we dagen iedereen uit om voor dit project na te gaan hoeveel lucratieve "postjes" er gecreëerd werden en wat voor dit project de "kosten" en de "baten" zijn, hoeveel het project, wegens kleinschaligheid en vriendjespolitiek per "logeur" aan de belastingbetaler wel kost? 

Magda van Wasda stuurde haar kat.
Idem dito voor Wasda waarvan Magda R. haar "logeurs" wegens "vakantie" in de kou liet staan en het niet nodig vond om haar wensen zelf tegenover de ministers te komen verdedigen en daarvoor een dame van RIMO voor de kar spande. Wasda met haar eigen orgaan -De Logeurkrant- lijkt ons, alle initiatieven ten spijt,  iets té commercieel. Met alle informatie en diverse wetten welke sinds 2002 beschikbaar zijn, komt het initiatief van de ministers Vandeurzen en Van Den Bossche over als het vragen naar de bekende weg. In Genk twaalf individuele gevallen helpen, terwijl meer dan 3000 gezinnen 5 ŕ 6 jaar op een woning zitten te wachten roept veel vraagtekens op.

Geen politieke spelletjes.
Deze redactie brengt met haar zes bladzijden tellend artikel -zonder enige politieke invloed- weer ANDER NIEUWS, zéker in een andere omkadering dan wat de sprekers hadden gewild. Vooral de voorstelling van de ver van genuanceerde "Residentiële" opvang van het CAW ergerde ons mateloos, óók het verdoezelen van de gevolgen bij het ontbreken van een referentieadres valt hier niet in goede aarde.
Morsum Magnificat 179-01 brengt, behalve een stuk realiteit -uit eigen ervaringen- een overzicht van wat de ministers allemaal al jaren weten. De persconferentie in Genk was niets meer dan vragen naar de bekende weg, dergelijke kleinschalige en dure projecten voor enkelingen vormen slechts een druppel op een -Genkse- hete plaat en getuigen van vriendjespolitiek en het sluiten van ogen voor sociale fraude. Morsum Magnificat doorziet de politieke spelletjes en klaagt ze aan.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht

Laatste update ( 28 maart 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.