Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6253049

Laatste artikelen
Aalter: Pieter De Crem, alias Crembo, is back in town.
Coronawetten op 23 oktober gepubliceerd in het Staatsblad, zijn ze onwettig?
Morsum Magnificat maakt online donaties mogelijk.
Aalter : Een staaltje onveilig werk bij plaatsing zonnepanelen-update1
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
Parket Leuven seponeert aanval op Erik Verbeeck als journalist .
28 november 2009
Huisvredebreuk na het nemen van foto's van schouw.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 681.300
Begijnendijk 28 november 2009

--- wijziging 08:00 30/12/09
--- wijziging 15:00 28/12/09
--- wijziging 17:30 28/12/09

Dat er in Begijnendijk massaal restafval wordt opgestookt, is een publiek geheim, het feit dat
gazetten Begijnendijk geruime tijd als de gemeente met het minste restafval bestempelden is
daarvan het bewijs, wie het in de tuin of in een allesbrander opstookt produceert voor de buitenwereld minder restafval.

Onderzoek.
Mijn onderzoek bracht aan het licht dat er binnen een straal van tweehonderd meter van de 
woning van de burgemeester Willy Michiels -MGB- en deze van de Voorzitter van de Milieu Advies Raad, Gry Vanlommel -SP.a- -en elders- systematisch restafval werd opgestookt, zlfs in de Hannekensstraat door een firma die toen actief was in containerdienst, toen dr wr eens gestookt werd en ik daarvan foto's nam, werd ik fysiek bedreigd, daarvan werd melding gedaan
bij de lokale politie.

Begijnendijk : Hannekensstraat op 100m van de woning van de burgemeester
Willy Michiels -MGB- en 50m van Gry Van Lommel -SP.a- Voorzitter MAR!!


Voor de zoveelste keer het milieu van de omgeving verpesten.

De "Containerdienst",een mini stortplaats, met regelmatig stoken erbij ..


Bij het nemen van foto's van het stookwerk, werd ik bedreigd
daarvan werd een melding gedaan bij de BRT
politie van Begijnendijk

Milieudienst, Gouverneur, Parket.
Diverse meldingen binnen de gemeente mochten niet baten, daarom werd in het kader van
art.29 SW een gellustreerde melding overgemaakt aan de milieu inspectie Vlaams Brabant, de Gouverneur n het Parket te Leuven. Kort daarop werd Begijnendijk door de Gouverneur aangemaand om beter toe te zien op de verbranding van restafval dat strijdig is met het
Veldwetboek en de Vlarem. Dit kwam niet in de gazet, lees de brief van Gouverneur van Vlaams Brabant, die kon het bewijsmateriaal dat werd overhandigd niet naast zich neerleggen brief van 17 april 2008 

Allesbranders, open aarden en tegelkachels.
Wie denkt dat de verbranding van allerlei
rotzooi in Begijnendijk werd aangepakt, vergist zich. 
Begijnendijk staat blijkbaar boven de wet en het Parket van Leuven sluit daarvoor duidelijk  -selectief- de ogen. Aan de Aarschotsesteenweg werd er systematisch rotzooi opgestookt, n keer schakelde deze redactie de PZ BRT in die, wonderbaar genoeg, een interventieploeg stuurde die de vuurhaard liet doven. Bewoners in de omgeving van de Kruisstraat -ondermeer een persoon van de  basisschool aan de De Bruynlaan- beklaagden zich erover dat er uit de schouw van n5  soms een verpestende zwarte rook opsteeg, dermate dat het terras van hun woning niet vatbaar is om daar te blijven zitten. Omdat zo'n klachten in Begijnendijk niet gewaardeerd worden, deze  informatie aan Morsum Magnificat werd doorgespeeld, trok ik op onderzoek uit.

Tegelkachel.
Hoe de vork aan de steel zat, was niet moeilijk om te achterhalen, de persoon in kwestie was
mijn huisbaas n buur, daarom heb ik met eigen ogen tijdens een bezoek bij het afsluiten van het  huurcontract, gezien dat er vr zijn tegelkachel plastic klaar lag om op te stoken. Ik heb gedurende enkele maanden ook kunnen vaststellen dat er bij dat pand geen restafval voor de deur werd gezet. Gedurende weken heb ik met een telelens ook tientallen foto's genomen van de rook uit de schouw en deze voor commentaar naar de milieu inspectie gestuurd. Telkens wanneer er bij westenwind gestookt werd, kon ik de verpestende geur tot in de keuken waarnemen.

Gemeente waarschuwt.
Alle informatie werd gebundeld en naar de gemeente gestuurd die reageerde dat zij de vreemde
stookgewoonten van mijn buur afkeurden en de betrokkene hadden verzocht om het bewijs te leveren dat de schouw werd gereinigd en dat zij inbreuken omtrent de stookgewoonten via de politie zou laten controleren -sic-.

Bij duisternis.
Een poosje bleef inderdaad het vreemde stookgedrag achterwege maar op 25 november 2009
werd het  stoken bij duisternis hernomen, meneer Juul dacht immers dat fotograferen in het donker niet mogelijk was. Toen ik, met een extra lichtbron, foto's van de schouw nam, sloegen de stoppen door bij de man, hij klauterde over de gesloten afsluiting en drong de woning binnen, hij viel mijzelf en mijn echtgenote aan. Verrast over die plotse inval kreeg ik een duw en viel met mijn voorhoofd tegen de hoek van een commode die vlakbij de deur stond, de scherpe kant van de houten kast veroorzaakte een hematoom -onderhuidse bloeduitstorting- met de grootte van een duivenei. Ik heb geluk gehad niet met de "slaap" tegen de hoek te zijn rtecht gekomen, dan had het slechter kunnen aflopen.

Aankaarten milieuvervuiling wordt door agressie en huisvredebreuk meteen afgerekend !


Links : een van de vele vuile stookbeurten  -  Rechts : na de aanval van 25 november 2009

Parket Leuven seponeert.
Het is inderdaad juist dat er een huurgeschil is met de huisbaas die 8 jaar een ongeschikte
woning aan een doodziek persoon verhuurde. Bij het afsluiten van het huurcontract beloofde hij om de gebreken te herstellen maar na ondertekening van het contract deed hij dat niet en als gevolg van een bezoek van Wonen Vlaanderen werd de woning met 59 strafpunten onbewoonbaar geadviseerd. Voor zo'n woning moet in feite ook geen huur worden betaald. Maar de malafide eigenaar mag blijkbaar in Begijnendijk alles, koterijen bijplaatsen zonder vergunning hoort daar ook bij, Begijnendijk heeft aan de eigenaar allerlei faciliteiten verleend om het vochtig krot, met muren vol schimmel, op te lappen. Los van het feit dat er een huurgeschil is, geeft dat de eigenaar niet het recht om bij zijn huurder bij donker binnen te dringen en aan te vallen, maar het Parket te Leuven heeft de zaak geseponeerd.

Leedvermaak.
We weten dat er in Begijnendijk bij het lezen van dit artikel in bepaalde kringen zal gelachen
worden-sic -, maar dat stoort ons hoegenaamd niet, sommigen van het gehucht aan de Raambeek kan je dat, omdat ze niet slimmer zijn, zelfs niet kwalijk nemen. Uiteraard gaan de gedupeerden, die medische verzorging nodig hadden, dat niet z laten. Het blijft hoe dan ook huisvredebreuk en slagen en verwondingen, allemaal bij duisternis gepleegd.

Wordt dus vervolgd.
Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
In eigen naam
Erik Verbeeck
Hoofdredacteur Morsum Magnificat

Laatste update ( 08 december 2009 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.