Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5284281
Laatste artikelen
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
VOKA’s Dag van de Ondernemer op de rechtbank-MM-290-02
Infrabel / NMBS reageren niet op te moeilijke vragen van Morsum Magnificat.
Arteveldehogeschool zet diabetes in de kijker
23 oktober 2009
Diabeteszorg is geen ‘one size fits all’

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 672.500
Ternat / Gent, 12 oktober 2009.

Ter  gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november organiseert de
Arteveldehogeschool op 9 en 10 november 2009 het twaalfde diabetessymposium. Het grote publiek is welkom op de gratis diabetesbeurs op dinsdag 10 november. Centraal staat de evolutie in de diabeteszorg en de persoonsgebonden aanpak van diabetes.

Behandelingsrichtlijnen voor mensen met diabetes zijn geen "one size fits all’”, zegt Marleen De Pover, projectleider van het diabetessymposium van de Arteveldehogeschool. “Het komt er telkens op een evenwicht te vinden tussen het medisch gewenste en het sociaal haalbare.”

Diabetessymposium:
‘Diabeteszorg is volop in evolutie’
Op 9 en 10 november organiseert de Arteveldehogeschool het twaalfde diabetessymposium. Doelgroep van het symposium zijn alle professionals in gezondheidszorg en welzijnswerk die werken met personen met diabetes: van verpleegkundigen, diëtisten, podologen en sociaal werkers en psychologen, tot kinesitherapeuten en huisartsen.

Ook studenten zijn welkom.

De eerste dag van het symposium staat in het teken van de nieuwste evoluties en toekomstverwachtingen in de behandeling van diabetes. Er is aandacht voor de psychologische consequenties voor personen met diabetes en de zorg voor de zorgverlener. De tweede dag gaat in op de complexe diabeteszorg en het nieuwe zorgtraject diabetes, dat de huisarts een centrale rol in de diabeteszorg toebedeelt. Nieuw op dag twee van het diabetessymposium is het upgradingprogramma dat misverstanden over diabetes bij zorgverleners wil uit de weg ruimen.

Inschrijven voor het diabetessymposium kan nog tot en met 27 oktober 2009 via www.diabetessymposium.be.

Diabetesbeurs Gekoppeld aan het symposium vindt op dinsdag 10 november een diabetesbeurs plaats in het internationaal congrescentrum ICC in Gent. Deze beurs is toegankelijk voor het grote publiek. Bezoekers krijgen op de beurs antwoord op al hun vragen: hoe diabetes voorkomen, leven met diabetes, zich verzorgen als persoon met diabetes … Er zijn demonstraties van nieuwe materialen en behandelingstechnieken, en bezoekers kunnen proeven van speciaal ontwikkelde voedingsproducten voor mensen met diabetes. De diabetesbeurs is dan ook een must voor al wie in zijn familie, of onder vrienden of collega’s personen met diabetes kent.

Om 14.30, 15.30 en 16.00 uur zijn er rondleidingen door ervaren diabeteseducatoren die graag een antwoord geven op vragen van de bezoekers.

Praktisch
Diabetessymposium, 9 en 10 november 2009, ICC ghent
Diabetesbeurs, 10 november 2009, van 14.30 tot 17 uur, ICC ghent -

Gratis toegang
Meer informatie:
www.diabetessymposium.be.

Laatste update ( 11 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.