Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5412561
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
Berlare: Nieuwe OCMW lokalen niet zonder problemen-Update1
14 oktober 2009
Morsum Magnificat niet welkom op openingsreceptie. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 670.000

Ternat / Berlare 14 oktober 2009

--- Update 1- 15 okt 2009 - 17.30u.
De inhuldiging van het OCMW rusthuis Ter Meere en de nieuwe gebouwen van het OCMW "Sociaal huis" in Berlare -Overmere-, vond vanmiddag onder zéér matige belangstelling plaats. Voor de handvol aanwezigen -een 40-tal- dienden vier politieagenten paraat te staan. Twee aangestelden van de gemeente verzorgden met voertuigen  van het OCMW -of minstens uitgerust met een sticker ervan- de "shutteldienst" vanaf de parking naar het "feest"gebeuren. Er diende op de minibusjes nog eens extra reclame te worden gemaakt voor de Aalsterse firma JDN die door deze redactie de laatste tijd al minstens drie keer op onveilig werk werd betrapt, de publiciteit die het OCMW van Berlare maakt zegt veel over haar professionaliteit-sic.
Waarom vier politieagenten dienden paraat te staan, is zeer vreemd, zoveel poeha voor enkele uitverkorenen waar deze redactie niét bijhoorde, we mochten dan ook niet naar binnen om de vermoedelijk decadente vertoning van dichtbij te volgen.

Vraag van de twee agenten aan Morsum Magnificat :
"Heeft u een uitnodiging"?.... amper een minuut later was er al een combi, maar er werd
verder niets meer gevraagd, na het schieten van enkele sfeerbeelden
zijn wij vertrokken, de "goednieuwsshow" interesseert ons niet,
wij weten dat het OCMW van Berlare in de praktijk ook een "Farce" is,
u leest daarover meer in Morsum Magnificat 172.

Vandaag werden de sociaal werkers allemaal uitgerust met een dweil en ander kuismateriaal, want morgen wordt het nieuwe "Ter Meere" en de OCMW kantoren voor de "uitverkorenen" en dito pers geopend. Wie vandaag de Secretaris wilde spreken, zoals ondermeer arbeiders van de werf, én cliënten die dringende steun wilden, hadden pech, "madame" was niet bereikbaar.

Mankementen.
Het bejaardentehuis Ter Meere is nog niet volledig afgewerkt, de wanorde op de werf, zoals we dat van Jan De Nul van andere werven kennen, is nog groot. Maar met de splinternieuwe OCMW lokalen zijn de eerste problemen al opgedoken, er is een zeer slechte akoestiek, de "intake" en andere gesprekken verlopen dan ook zeer moeilijk.

Privacy.
Mits het tonen van de identiteitskaart krijgt men toegang tot de wachtzaal waar ook anderen plaats nemen, wie op de wachtbanken zit, of ergo, wie aan de balie langs de kant van de wachtzaal staat, kan het computerscherm van het onthaal zien, zo hadden wij niet veel moeite om de naam van de persoon te achterhalen die zich had aangeboden. Opmerkingen daaromtrent aan de OCMW aan het "loketbediende" waren uiteraard niet welgekomen. De dame die zich bij het OCMW heeft aangeboden, was geen cliënt en wilde enkel informatie bekomen, waarom diende Christine B. dan haar paspoort te tonen en wat rechtvaardigt het OCMW om die gegevens in het systeem te plaatsen, of zelfs te consulteren, dit is volgens ons niets minder dan schending van de privacy. Maar bij de OCMW's denken ze zich werkelijk alles te mogen veroorloven. Christine B. was in ieder geval verbaasd, dat zij haar identiteitskaart diende te tonen, dat heb ik nog nooit meegemaakt zei ze tegen deze redactie.

Gebrek aan respect.
Hoe is het mogelijk dat wachtende personen zicht hebben op het computerscherm van het onthaal, het bijladen van budgetmeterkaarten, etc, van nabij kunnen volgen, de kaartlezer staat op amper drie meter van de eerste wachtbanken .... dat is voor een nieuw gebouw duidelijk een gebrek aan respect.
Morgen is er wellicht weer een decadente receptie en zal de geslecteerde pers weer door de dito politiek gestuurd en geïnformeerd worden, de realiteit zal weer ver weg zijn.

www.morse-press.be 

Laatste update ( 20 oktober 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.