Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227532

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kauptingbankdossier : LDD op de bres voor klanten.
24 december 2008
Ontslagnemende regering geeft geen directe hulp aan klanten van Kaupthing.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 543.500
Ternat / Brussel, 24 december 2008

Voorstel LDD weggeveegd.
De Kamer heeft, onder dwang van de zwalpende meerderheid, een constructief
voorstel van resolutie van Rob Van de Velde van Lijst Dedecker, niet in overweging willen nemen. In de resolutie werd aan de –toekomstige- regering gevraagd zich juridisch in de plaats te stellen van alle ingezetenen van België die hun spaargelden geblokkeerd zien, onmiddellijk en op eenvoudig vertoon van het laatste rekeninguittreksel een bedrag van maximaal 25.000 euro voor die Belgische rekeninghouders ter beschikking te stellen en een ondersteunend call-center in te richten waar alle gedupeerden in eigen taal kunnen worden geholpen.
 
Fortis debacle de oorzaak?
Ondanks de vaak herhaalde belofte van de nu ontslagnemende premier Leterme, om
de belangen van de gedupeerden van Kaupthing te verdedigen, is de resolutie verworpen.
Rob Van de Velde: “Het ligt anders niet aan het gebrek aan middelen: de sommen
zijn beschikbaar in het Garantiefonds bij het CBFA. Maar de zetelende meerderheid heeft blijkbaar andere plannen met dat geld. Het zal op het einde van de rit oneigenlijk moeten dienen om de budgettaire pil van het Fortisdebacle te verzachten, en dat bleek al uit de nu achterhaalde begroting voor 2009.


LDD Kamerlid Rob Vandevelde -tweede van links-
 
Memory of Understanding.
Voorlopig moeten de Kaupthingspaarders zich tevreden stellen met braaf aanschuiven
in de lange wachtrij van het Luxemburgse Garantiefonds en hopen op een overname voor 9 april. Daarvoor is er een Memory of Understanding, maar dat is niet meer dan een intentieverklaring om gesprekken aan te vatten tussen de Luxemburgse en Belgische overheden, de potentiële overnemer LIA (Lybian Investment Authority) en de meer dan 20 grote schuldeisers van Kaupthing Bank Luxemburg.
 
Het Libië van Khadafi.
Rob Van de Velde: “Het valt op hoe de inhoud van dat Memorandum angstvallig wordt
geheim gehouden, zelfs in Luxemburg waar het document door minister Frieden reeds werd ondertekend. Maar ook de Luxemburgse regering antwoordt niet op de parlementaire vragen over het dossier of over de inhoud van de intentieverklaring. Wat de zaak vooral verdacht maakt is dat de Libische LIA ook voor 3,5 procent participeerde in Fortis. Laat ons hopen dat de overname voor één symbolische euro van Kaupthing Bank Luxemburg door het staatsfonds van kolonel Khadafi geen compensatie is voor de verliezen die LIA leed in het Fortisdossier. Dat zou niet alleen de belastingbetaler geld kosten, het zou ook een zware discriminatie zijn tegenover de kleine Fortis-aandeelhouder.”
 
LDD Houdt weer zijn wafel niet.
Lijst Dedecker eist volledige transparantie over dit dossier, want alweer dreigen hier
zowel spaarders als de belastingbetaler de dupe te worden van achterkamertjespolitiek in deze moeilijke tijden. Hoeveel gaat België ophoesten? Gaat het over leningen of garanties aan Kaupthing, of over kapitaalinjecties? Hoeveel krijgen de spaarders gegarandeerd terug? Allemaal vragen die we alleen via de pers kunnen stellen, omdat de parlementaire controle op een niet-bestaande regering onmogelijk blijkt.

Bron : LDD.
Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 24 december 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.