Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7240394

Laatste artikelen
Bornem: De "Extremen in de maatschappij" versie 1, in de kijker-P1
Rillaar en de verloedering waarvoor het lokaal bestuur de ogen sluit-P2
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Sterigenics Fleurus II : Arbeider te veel bestraald.
07 april 2006
Slap geleuter van A.V.N. in "Ter Zake" van 6 april 2006


Betekom / Brussel  7 april ?06.

Sigfried BRACKE bracht gisteren 6 april 2006 controleorganisme  A.V.N. in Ter Zake, hoe langer de uitzending verliep des te groter werd het ?slap geleuter? van A.V.N.
SPa'er J.P.Samain <Directeur Generaal F.A.N.C.>  als Directeur Generaal van het F.A.N.C.aan de kant gezet wegens incompetentie werd in "Ter Zake" van 6 april 2006 nog maar eens aan het woord gelaten, of er niets aan de hand is !   Pure  demagogie en SPa propaganda die perfect past in het VRT kraam,
zoals we dat vanouds van de BRT  <Bekrompen Rood Tendentieus> gewend zijn.


Labo dosimetrie te Gent en A.V.N. op Canvas is geen toeval.
Op 6 april had deze redactie diverse keren telefonisch contact met de VRT Radionieuwsdienst, NINA VERHAEGEN had  ?s morgens vroeg al meer dan belangstelling om het GSM nummer van J.P.SAMAIN te kunnen bemachtigen,  ze wilden de gevallen Directeur Generaal voor de VRT micro?s en camera?s sleuren, zoveel was duidelijk.  Dat de PS gezinde J.P.SAMAIN op 15 mei 2006 moet opstappen wegens incompetentie weten ze op de VRT al niet meer.
Morsum Magnificat publiceerde op 6 april 2006 de gegevens van Professor THIERENS van de Univ te Gent en de VRT bracht beeldden van deze dienst van de R.U.G. 
Ook A.V.N. werd door Morsum Magnificat als organisme voor fysische controle aangegeven en ook A.V.N. mocht het in ?Ter Zake? komen uitleggen, we zeggen wel ?uitleggen?.
A.V.N. : Slap geleuter.
Niettegenstaande het water tussen A.V.N. (Directeur J.J. Van Binnebeek)  en het F.A.N.C. (J.P.Samain) zeer diep is <sommige kranten beweren dat A.V.N. aan de basis ligt van de val van JP Samain>, komt in Ter Zake van 6 april ?06 een woordvoerder van A.V.N. het minimaliseren, MARCEL MARIS  maakte er zich met een kwikslag vanaf en zei : ?we gaan niet z? intiem met mekaar om zoals we dat zouden willen?, we laten deze beweringen voor rekening van Marcel Maris, we moeten de waarheid in de ogen durven kijken want ze ligt duidelijk elders.
A.V.N. Ook permanent onder F.A.N.C. druk.
Daar waar we in de veronderstelling zouden leven dat een organisme als A.V.N. onafhankelijk haar deskundig werk zou kunnen uitvoeren, ligt ook A.V.N. ?onder de sloef? bij het F.A.N.C.
In het kader van de verwijdering van de illegale radioactieve opvangers vaardigt het F.A.N.C. onuitvoerbare instructies uit die onmiskenbaar hun gevolgen hebben voor de volksgezondheid, ook A.V.N. is daarbij betrokken, maar moet onder druk van het F.A.N.C. ?passen?.
Instructies F.A.N.C. door A.V.N. onuitvoerbaar bevonden !
In een Brief van 7 maart 2005 bevestigt A.V.N. dat zij de instructies van het F.A.N.C. niet kan uitvoeren, daarbij steekt A.V.N. zelfs de kop in het zand en vraagt aan haar klant om het F.A.N.C. daarvan in  kennis te stellen.  A.V.N. is bijgevolg niet voldoende ?mans? om de problematiek ?zelf? bij het F.A.N.C. aan te kaarten, ze vrezen ?slechte punten? te halen en dat hebben ze bij A.V.N. liever niet !?
VRT Niets anders dan <rode>Politiek.
In een artikel van De Morgen werd de Directeur Generaal (Jean Paul Samain) een ? PS aparatsjik? genoemd en dat hebben ze op de VRT goed begrepen, dus geen enkel slecht woord over de F.A.N.C. topman.  Het is wel door zijn ?slap? en ?incompetent? beleid dat het in de Belgische wereld rond de radioactiviteit ronduit vierkant draait.
De VRT is geen zender die vrije nieuwsgaring hoog in het vaandel heeft, maar zich systematisch profileert als een regelrechte SPa propagandazender.


Van Simonne CREYF (CD&V) horen we niets meer in dit dossier, ook deze politica poogde zich wat te profileren, maar ze kwam zwak over. Maar is het niet haar partijgenoot Staatssecretaris FIRMIN AERTS die zijn taak evenmin naar behoren uitvoerde en was PIERRE REYNDERS (CD&V) ook geen jarenlang Voorzitter van de Raad van Bestuur van het F.A.N.C. zoals Patrick DEWAEL tijdens de CBZ van 21 december 2005 terecht opmerkte ! Politiek heeft hier duidelijk al heel lang een vuile rol gespeeld en het zal nog niet beteren !


Spa?er Filip Decoene.
Niettegenstaande zijn ?zogenaamde? bezorgdheid voor de volksgezondheid, heeft deze redactie de Kortrijkse politicus al tijdens de Commissie Binnenlandse Zaken van 3 maart 2005 voldoende op de hoogte gebracht van de problematiek rond het F.A.N.C., maar ondanks zijn stoere taal in de C.B.Z. van 21 december 2005 < Meneer de Minister ?.  Ik meen aangaande het F.A.N.C.  aanwijzingen te hebben van actieve corruptie ? en dies meer> is meneer Decoene in de praktijk heel wat rustiger en is zijn ?Werkgroep? nog niet van de grond gekomen, politiek geleuter ?Ja? actie op het terrein ?Nee?.

Laatste update ( 08 april 2006 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.