Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7240183

Laatste artikelen
Bornem: De "Extremen in de maatschappij" versie 1, in de kijker-P1
Rillaar en de verloedering waarvoor het lokaal bestuur de ogen sluit-P2
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Haarlem (NL) : Oud Morsum Magnificat abonnee overleden.
03 april 2006

Thijs Van Straten PA3EWQ plotseling overleden.

 

Betekom / Haarlem 31 maart 2006
Bezoekers op dit artikel : 1047
Te Haarlem <Nederland> is op 64 jarige leeftijd  gewaardeerd Morsum Magnificat abonnee (voor radioamateurs) Thijs van  Straten overleden, achter de radioroepnaam PA3EWQ kunnen we nu " Silent Key " plaatsen.

Morse en Morsum Magnificat bezieler "Silent key".
Alhoewel de radiotelegrafie die in de taal van Samuel Morse wordt gevoerd zo goed als uitgestorven is, zijn er over de hele wereld nog duizenden hobbyisten die in morse communiceren, maar de telegrafisten / marconisten vormen een uitstervend ras, jongere generaties praten <met de micro> veel liever dan te seinen <met de morsesleutel ?key in het Engels->.
Thijs PA3EWQ was nog zo'n morsefreak en nu silent key.

Ziekte van lime . 
Een van de reden waarom Thijs overleden is diende volgens het ziekenhuis te worden gezocht in het feit dat Thijs de ziekte van Lime    www.wichelroedelopen.nl/lime.htm    had opgelopen en de medicijnen die werden toegediend vanwege een andere kwaal, een averechts effect zouden gehad hebben. Een giftige teek veroorzaakt de ziekte van Lime.

Morsum Magnificat voor radioamateurs.
De uitgever van Morsum Magnificat <Detel bvba> heeft echter beslist om Morsum Magnificat voor radioamateurs sinds 2002 niet meer uit te geven, Thijs vond dat spijtig en scheef op 5 januari 2002 een  brief naar deze redactie
.
Alle oude Morsum Magnificat nummers voor radioamateurs zijn op aanvraag nog verkrijgbaar, alsmede aan aantal exclusieve boeken.
De redacteur van MM was ook aanwezig in Cornwall voor de 100 jarige viering van de eerste draadloze transatlantische verbinding in december 2001, op de website van de BBC is dat evenement nog steeds te zien op :     
www.bbc.co.uk/cornwall/marconi/marconifans.shtmlDeze Morsum Magnificat bevestigingskaart <qsl kaart> voor amateurradioverbindingen stuurde Thijs overal de wereld rond

Nooit ziek.
De echtgenote van Thijs zegt ons, dat ze mekaar 44 jaar kenden en Thijs nooit ziek was, tot midden februari 2006, toen belandde Thijs in het ziekenhuis te Hoofddorp.
Al vlug ging het van kwaad naar erger, dermate dat een embolie op 8 maart ?06 de dood veroorzaakte, vrouw en kinderen repten zich naar het ziekenhuis maar het was dermate snel gegaan, dat Thijs reeds overleden was.


Laatste update ( 16 augustus 2015 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.