Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5412514
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
PERSBERICHT - Vragen aan Kabinet Verwilghen.
09 december 2007
Interpellatie aan de Cel Energie - P.Gekiere


PERSBERICHT -
Ternat 09 december 2007.

Naar aanleiding van de niet conforme elektrische installaties in tientallen kringloopwinkels waar personeel en bezoekers risico's lopen vanwege het gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie willen wij aan de Minister volgende signaleren / vragen stellen :
Het is u niet onbekend dat de Algemene Directie Energie, qua controles op de conformiteit van de elektrische installaties faalt en het is u eveneens bekend dat de bevoegde Minister die moet toezien op de werking van zijn diensten, niets over de Directeur generaal van de Algemene Directie Energie te zeggen heeft.

Het is u eveneens bekend dat na het op rust stellen van FERNAND SONCK, er maar één kandidaat was om deze te vervangen en dat was de Franstalige Marie Pierre Fauconnier (PS).
Dat de algemene toestand van de elektrische installaties erbarmelijk slecht en gevaarlijk is, heb ik al met duizenden meldingen aangetoond, ook de malaise met de keuringsorganismen blijft verder aanslepen, kortom de Algemene Directie Energie faalt over de ganse lijn.

Recent vernemen we op de koop toe dat de enkele Ingenieurs van de Algemene Directie Energie door de houding van hun Directeur Marie Pierre Fauconnier, de situatie meer dan beu zijn, één ervan (JM) zou zelfs zijn overplaatsing naar de Economische Inspectie hebben gevraagd, hij is de gang van zaken kots beu maar het zou anderzijds niet de eerste keer zijn, dat JM met de Directie in de clinch ligt.

Tot overmaat van ramp heeft JM nu ook nog wegens het recupereren van vele overuren (?) twee maanden, dus tot een stuk in 2008, verlof genomen. In feite blijven er daardoor slechts twee ingenieurs over (één in Vlaanderen en éénn in Wallonië) die ten velde controles kunnen uitvoeren  !

We hebben het over zo'n 112.000 kilometer laagspanningsnet, 6.000 hoogspanningspylonen, 15.000 elektriciteitscabines (hoogspanning), nagenoeg 5.000.000 elektrische installaties bij particuliere abonnees, etc.

Gaat de Minister nog ingrijpen of de zaken op haar beloop laten?

PERSBERICHT  - Morsum Magnificat ®
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.