Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5412517
Laatste artikelen
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
Mina Asabbane in hechtenis genomen voor de uitvoering van haar straf.
ELIA en de indianentechnieken.
06 december 2007
Tijdelijke versteviging draagarm met nylon touw.


PERSBERICHT  PDF versie met foto
Ternat / Erembodegem 06 December 2007.

Turnhout 21.03.2008

Toen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat in 1990 in opdracht van Fabricom een controle opdracht uitvoerde, daarbij toezicht had over 160 personen van vijf verschillende bedrijven, waren het de ploegen van Fabricom (23 personen) die zowat overal hun voeten aan veegden, dermate dat aan de Fabricomleiding (Bernard Desclé en Michel Durduret) werd gemeld geen toezicht meer op die bavianen te willen uitvoeren.  

Uitrusting.
Zoals we reeds in andere artikels hebben gezegd, is het met de mentaliteit van Fabricom wat verbeterd, maar het is nog altijd niet zoals het zou moeten zijn.
In de dienst ERL (Electricité Raccordements Lignes) van Fabricom hebben te lang mensen aan de top gestaan die geen diploma hadden, zoals Jean Laeremans, en dat heeft zijn stempel op de dienst gedrukt en die stempel is vandaag nog altijd niet uitgewist.

Arbeidsmiddelen.
Na het ongeval te Mollem / Asse, dat blijkbaar door de Technische Inspectie wordt onderzocht, zal ELIA Hopelijk een beetje gaan opletten want zij zijn aansprakelijk en zouden, indien het niet drastisch verbetert, Fabricom de laan moeten uitsturen (art. 9 en 10 van het KB van 4.8.1996).
De arbeidsmiddelen die hier door Fabricom worden gebruikt moeten, ingevolge het KB van 12 augustus 1993 (BS 28.9.1993) en art. 11 van de CODEX, titel VI, hoofdstuk I, elke twaalf maanden gekeurd worden.

Versteviging draagarm.
Te Erembodegem gebruikt Fabricom om de extra belasting van de draagarm op te vangen (waarom is dat nodig ?) , nylon touwen, op dat moment moeten ook die touwen gekeurd worden en moeten die touwen aan trektesten onderworpen worden waarbij de rek en de breuklast gekend zijn, etc.
Die arbeidsmiddelen (de touwen dus) moeten in de lijst, samen met alle andere arbeidsmiddelen, worden opgenomen, elk arbeidsmiddel moet een nummer dragen en die lijst moet zelfs op de werf aanwezig zijn.

www.morse-press.be

Laatste update ( 23 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.