Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4588211
Laatste artikelen
Tremelo: OCMW Zet Syrisch gezin met vier kinderen op straat.
Aarschot : Inspraak burgers in bestuur is reeds lang via decreet een feit.
Aarschot : Burgemeester Rutten laat AB Xtreme sluiten.
Taalfederalisme en de miljardenkost ervan-MM-284-05
VRT Moet verkocht worden dixit Vlaams Belang tijdens sociaaleconomisch congres-MM-284-06
Bart Claes een schandvlek voor Het Nieuwsblad.
25 november 2007

Ongeoorloofd spotten met kankerverwekkend materiaal.


PERSBERICHT 25 november 2007.

Artikel in Het Nieuwsblad van 24 november 2007
tegenstrijdig inzake duiding radioactiviteit.


De locale reporter van Het Nieuwsblad te Rotselaar naamgenoot én slippendrager van kroegbaas / burgemeester Dirk Claes, moet zijn excuses aanbieden aan Frans Desmet de journalist van Het Nieuwsblad die op donderdag 16 februari 2006, met medewerking van Erik Verbeeck, een waardevol artikel schreef over de gevaarlijke radioactieve bliksemafleiders.

Om Erik Verbeeck als "Bliksemjager" toch  maar door het slijk te kunnen halen, vergooit Bart Claes zijn eigen  geloofwaardigheid, die al niet erg groot was, én die van Het Nieuwsblad.

In het proza van Bart Claes van 24 november, dat volledig volgens de hand van Dirk Claes is opgevat, wordt Erik Verbeeck spottend de naam Bliksemjager toebedeeld terwijl het hier bittere ernst is en het om gevaarlijke en illegale tuigen, zoals deze terecht in het artikel van Frans Desmet van 16.2.2006 worden genoemd, gaat.

Erik Verbeeck heeft niets anders dan zijn plicht gedaan toen hij, op alle mogelijke manieren, de bevolking  waarschuwde voor de gevaren van de radioactieve elementen in nutteloze illegale bliksemafleiders, die botkanker veroorzaken. 

De ijver van Erik Verbeeck werd beloond vermits Frans Desmet in Het Nieuwsblad van 16.02.2006 schreef dat de Belgische Nucleaire controle (FANC) onder curatele staat. De foto bij dat artikel had deze van Erik Verbeeck moeten zijn, maar die had één dag voordien aan de redactie van Het Nieuwsblad gemeld -fax als bewijs- dat het weliswaar correcte artikel om een bepaalde reden niet aan hem mocht worden gelinkt.
Het Nieuwsblad haalt met individuen als Bart Claes haar geloofwaardigheid en integriteit naar beneden. Het is hoog tijd van uitgever Corelio om een échte journalist op de locale redactie te zetten zodat de schade beperkt blijft.

Redactie Morsum Magfnificat ® Professioneel 

Laatste update ( 02 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.